Zase sa ma chytajú vegetariánske nálady. Nie je to síce trvalý stav, pretože sem-tam takéto obdobia preruším krvavým steakom, ale nejako v poslednom čase inklinujem k ľahko stráviteľnej strave - aj s ohľadom na moje dávno-už-nie-ploché bruško :-) A tak som si dnes pripravil večeru maximálne rýchlu a trochu strohú, zato bohatú na vône, chute a vitamín C.
Použil som:
- hlávku kapusty
- 2 strúčiky cesnaku
- kúsok zázvoru
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
- citrónovú šťavu
Kapustu (môžete použiť "klasickú" kapustu, čínsku kapustu, savojskú kapustu - proste všetko kapustoidné, čo máte práve poruke) očistíme, umyjeme, pozdĺžne prekrojíme a nakrájame na rezance. Vo woku alebo veľkej panvici rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja. Kapustové rezančeky osmažíme - dávajte pozor, nech kapusta veľmi nezmäkne, lepšie chutí mierne chrumkavá. Osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhaný zázvor a rozdrvený cesnak a smažíme ešte asi 2 minúty.
Po odstavení pokropíme citrónovou alebo limetkovou šťavou a podávame - či už ako prílohu k nejakému ázijskému jedlu alebo ako hlavný vegetariánsky chod.
Dobrú chuť.
3 komentáre:
mňam, takéto ja môžem. Musím dať na blog tú moju :)
Daj, vyskusame :-)
milujem Ťa nadovšetko na svete aj Tvoje pokrmy...pa Tvoja ženuška :-)
Zverejnenie komentára