Dnes som dostal ukrutnú chuť na šalát. Klasický chrumkavý hlávkový šalátik, obohatený niečím, čo zasýti a nevytrávi po 15 minútach, preliaty niečim ani nie sladkým, ani nie kyslým, ani mdlým, ani pálivým. Tak som si skúsil spomenúť, kedy som čo podobné jedol, prípadne čítal, pustil trochu uzdu fantázii a stvoril nasledovné: Šalát s avokádom a gorgonzolou s medovo-horčicovou zálievkou.
Použil som:
- hlávkový šalát
- avokádo
- balzamikový ocot
- olivový olej
- horčica
- med
- strúčik cesnaku *)
- syr gorgonzola
- vlašské orechy
- čierne korenie
Najprv si pripravíme vinaigrette: V miske rozmiešame jednu lyžicu horčice, lyžicu medu, 2 lyžice tmavého balzamikového octu, 2 lyžice olivového oleja, lyžičku mletého čierneho korenia a rozdrvený strúčik cesnaku. Dobre premiešame a necháme chvíľu postáť, nech sa ingrediencie dobre spoja.
Umytý a na menšie lístky natrhaný šalát vložíme do misy. Pridáme hrsť nasekaných vlašských orechov, ošúpané a na kocky nakrájané avokádo a rozmrvenú gorgonzolu (množstvo podľa chuti). Šalát prelejeme pripravenou vinaigrette a poriadne premiešame.
Ľahko stráviteľná, zato sýta večera je hotová. Stačí si naložiť a pustiť sa do toho...
Dobrú chuť.
*) P.S. Ak sa chcete dnes ešte bozkávať, dajte na moju radu a cesnak vynechajte :-)
2 komentáre:
ja Ťa pobozkám aj s cesnakom :-)
k tomu by išiel aj šalát lolo rosso alebo lolo bianco..prípadne opečený sendvič a ešte pohárik bieleho vínka..
ach jaj, len chute robíš! Fajné!!!!
Zverejnenie komentára