sobota, apríla 11, 2009

Pikantné garnáty s korením


Keď sme s pani manželkou uvažovali, čo dobrého dnes na obed zbodneme, zhodli sme sa na niečom ľahko stráviteľnom, aby nám neprišlo zle počas poobedňajšej návštevy kolotočov. Do užšieho výberu sa dostali kuracie a zeleninové kreácie, prvú cenu našej dvojčlennej poroty však získali pikantné a aromatické garnáty vo farebnom korení.

Na prípravu sme použili:

  • garnáty (alebo tigrie krevety)
  • cesnakovo-zázvorovú pastu (alebo cesnak + zázvor)
  • mleté chilli
  • čerstvú chilli papričku
  • soľ
  • čierne korenie
  • cukor
  • zelenú cibuľku
  • citrónovú šťavu
  • arašídový olej


V mažiariku si roztlčieme za lyžičku čierneho korenia, lyžičku soli, lyžičku cukru a lyžičku mletého chilli. Dobre premiečame a odložíme nabok.


Vo woku alebo väčšej panvici rozohrejeme 2 lyžice arašídového oleja. Pridáme 2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty (alebo lyžičku čerstvo nastrúhaného zázvoru a 2-3 rozdrvené strúčiky cesnaku), nadrobno nasekanú čerstvú chilli papričku (bez kôstok) a umyté a poriadne osušené garnáty, prípadne tigrie krevety. Smažíme asi 5 minút.


Do panvice prisypeme obsah mažiarika (teda soľ + korenie + chilli + cukor), poriadne premiešame a smažime spolu ešte asi 1-2 minúty. Keď garnáty chytia peknú zlatistú farbu, môžeme servírovať. pred podávaním krevety posypeme nadrobno nasekanou zelenou cibuľkou a pokropíme pár kvapkami citrónovej alebo limetkovej šťavy.


Dobrú chuť Vám prajú Absik & Paloma :-)

1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

Jeeej prave dnes som tu browsovala a hladala recept s krevetami a uz je tu! Dakujem! Lucia

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy