Keď sme s pani manželkou uvažovali, čo dobrého dnes na obed zbodneme, zhodli sme sa na niečom ľahko stráviteľnom, aby nám neprišlo zle počas poobedňajšej návštevy kolotočov. Do užšieho výberu sa dostali kuracie a zeleninové kreácie, prvú cenu našej dvojčlennej poroty však získali pikantné a aromatické garnáty vo farebnom korení.
Na prípravu sme použili:
- garnáty (alebo tigrie krevety)
- cesnakovo-zázvorovú pastu (alebo cesnak + zázvor)
- mleté chilli
- čerstvú chilli papričku
- soľ
- čierne korenie
- cukor
- zelenú cibuľku
- citrónovú šťavu
- arašídový olej
V mažiariku si roztlčieme za lyžičku čierneho korenia, lyžičku soli, lyžičku cukru a lyžičku mletého chilli. Dobre premiečame a odložíme nabok.
Vo woku alebo väčšej panvici rozohrejeme 2 lyžice arašídového oleja. Pridáme 2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty (alebo lyžičku čerstvo nastrúhaného zázvoru a 2-3 rozdrvené strúčiky cesnaku), nadrobno nasekanú čerstvú chilli papričku (bez kôstok) a umyté a poriadne osušené garnáty, prípadne tigrie krevety. Smažíme asi 5 minút.
Do panvice prisypeme obsah mažiarika (teda soľ + korenie + chilli + cukor), poriadne premiešame a smažime spolu ešte asi 1-2 minúty. Keď garnáty chytia peknú zlatistú farbu, môžeme servírovať. pred podávaním krevety posypeme nadrobno nasekanou zelenou cibuľkou a pokropíme pár kvapkami citrónovej alebo limetkovej šťavy.
Dobrú chuť Vám prajú Absik & Paloma :-)
1 komentár:
Jeeej prave dnes som tu browsovala a hladala recept s krevetami a uz je tu! Dakujem! Lucia
Zverejnenie komentára