Keďže nám už vonku pomaly začala jar a všetko sa krásne zelená, aj dnešné "jarné prekvapenie" na tanieri polahodí nielen oku ale aj brušku. Na tento recept budeme potrebovať:
- dva stredne veľké zemiaky
- farebné cestoviny
- mrazenú zeleninu (baby karotka, brokolica, karfiol)
- sladkú smotanu
- syr gouda
- syr niva
- šunkovú salámu
- pór



Pridáme do hrnca k póru a k šunkovej saláme.

Syr sa začne pomaly roztápať, pridáme sladkú smotanu aby sa masa rozriedila. Necháme rozvariť. Miešame, kým masa nezostane hladká bez hrudiek.

Do vriacej vody dáme vyvariť cestoviny. Ja som vybrala farebné kornútky.

Upečené ošatky zo zemiakov naplníme dusenou zeleninou, na ozdobu pridáme čerstvú pažítku. Pridáme na tanier syrovú omáčku a trochu cestovín (tie nemusia byť), môžeme použiť zvyšnú časť zemiakov (vnútro) ktoré sme si vhodne upravili. Omáčku po vrchu posypeme čerstvou žeruchou a podávame.

Dobrú chuť želá Paloma :-)
1 komentár:
Pekna lodicka :-)
Zverejnenie komentára