pondelok, apríla 06, 2009

Jarné prekvapenie


Keďže nám už vonku pomaly začala jar a všetko sa krásne zelená, aj dnešné "jarné prekvapenie" na tanieri polahodí nielen oku ale aj brušku. Na tento recept budeme potrebovať:

  • dva stredne veľké zemiaky
  • farebné cestoviny
  • mrazenú zeleninu (baby karotka, brokolica, karfiol)
  • sladkú smotanu
  • syr gouda
  • syr niva
  • šunkovú salámu
  • pór

Zemiaky umyjeme a v šupke dáme variť asi tak na 15 minút do vody aby boli polomäkké a dalo sa s nimi pracovať. Potom ich precedíme, necháme vychladnúť a ošúpeme. Trošku sa zahráme na majstra sochára a pomocou nožíka a lyžičky z nich povykrajujeme malé mištičky podobné ošatkám. Položíme ich na plech pokvapkaný olivovým olejom a necháme doružova zapiecť. Zvyšné vnútro zo zemiakov môžeme porozkladať na plech a tiež zapiecť s vykrojenými zemiakmi alebo ho poopekáme na panvici s trochou oleja.

Medzitým pripravenú zeleninu (mrkvu, brokolicu, karfiol) podlejeme trochou vody a necháme chvíľu dusiť.


Na olivovom oleji krátko posmažíme pór a šunkovú salámu pokrajanú na pásiky.


Syr gouda postrúhame na strúhadle a nivu pokrájame na menšie kocky.


Pridáme do hrnca k póru a k šunkovej saláme.


Syr sa začne pomaly roztápať, pridáme sladkú smotanu aby sa masa rozriedila. Necháme rozvariť. Miešame, kým masa nezostane hladká bez hrudiek.


Do vriacej vody dáme vyvariť cestoviny. Ja som vybrala farebné kornútky.


Upečené ošatky zo zemiakov naplníme dusenou zeleninou, na ozdobu pridáme čerstvú pažítku. Pridáme na tanier syrovú omáčku a trochu cestovín (tie nemusia byť), môžeme použiť zvyšnú časť zemiakov (vnútro) ktoré sme si vhodne upravili. Omáčku po vrchu posypeme čerstvou žeruchou a podávame.


Dobrú chuť želá Paloma :-)

1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

Pekna lodicka :-)

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy