Nejako sme v poslednom čase zabudli na polievky. Veď posledne uverejnený recept na hruškovú polievku s gorgonzolou uzrel svetlo sveta ešte niekedy v septembri. A tak sme sa rozhodli túto chybu napraviť, veď predsa dobrá polievka je základom obeda. Preto Vám dnes ponúkame recept na výbornú sýtu a vôňami prekypujúcu polievočku, pôvodom z ďalekej Indie. Nech sa páči...
Použité suroviny:
- fazuľa
- cibuľa
- cesnak
- mletá červená paprika
- zelená paprika
- mletý koriander
- curry pasta
- biela repa
- cuketa
- zemiaky
- paštrnák
- stopkový zeler
- zeleninový bujón
- soľ
- repkový olej
Na rozohriatom repkovom oleji speníme na kocky pokrájanú cibuľu. Pridáme očistený a nakrájaný paštrnák, 2 pokrájané stopky zeleru, 1 pokrájanú hlávku bielej repy a 2-3 menšie zemiaky. Smažíme spolu asi 5 minút.
Teraz pridáme do hrnca 2 rozdrvené strúčiky cesnaku, lyžicu mletej červenej papriky, lyžicu curry pasty a 2 lyžičky mletého koriandru. Premiešame, osmažíme as 1 minútu a prilejeme liter zeleninového bujónu. Hrniec prikryjeme a necháme pomaly variť asi 15 minút.
Keď je koreňová zelenina polomäkká, pridáme scedenú fazuľu (nezabudnite si ju namočiť deň vopred), 2 nakrájané cukety a nadrobno nasekanú očistenú zelenú papriku. Prikryjeme a varíme, dokiaľ fazuľa nezmäkne.
Na záver odoberieme 3 naberačky polievky a rozmixujeme ich na jemný krém. Tento vrátime naspäť do hrnca a ešte necháme asi minútu prejsť varom. Servírujeme hneď za horúca.
Dobrú chuť praje Paloma ;-)