štvrtok, októbra 07, 2010

Šalviové tagliatelle so zelenými fazuľkami


V poslednom čase sa dosť často stávalo, že večeru pripravovala moja nežnejšia polovička. A tak som sa dnes rozhodol tento stereotyp zmeniť a prekvapiť ju ľahkou večerou. Recept nájdete nižšie, tak sa môžete nechať inšpirovať. Nezabudnite pritom na dobré vínko a zopár sviečok na stole... a ak ste hanbliví alebo máte doma aj deti, tak večeru nemusíte servírovať iba v zástere :-P

Použité suroviny:

  • tagliatelle
  • zelené fazuľky
  • čerstvá šalvia
  • kozí syr
  • sušené paradajky
  • bujón
  • cibuľa
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Na troche olivového oleja speníme na kocky nakrájanú cibuľku a po chvíli prisypeme pokrájané a koncov zbavené zelené fazuľkové struky. Chvíľu spolu smažíme, Prilejeme necelé deci zeleninového bujónu a prikryté pomaly dusíme asi 8 minút.


Lístky šalvie nasekáme nahrubo. Sušené paradajky nakrájame na pásiky. Šalviu a paradajky pridáme do panvice, premiešame a spolu smažíme ešte asi 3 minúty. Osolíme a okoreníme podľa chuti.


Tagliatelle uvaríme al dente, scedíme a prisypeme do panvice. Poriadne premiešame a môžeme servírovať. Cestoviny na tanieri ozdobíme rozmrveným kozím syrom a trochou nasekanej šalvie.



Buon appetito praje Absik :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy