V poslednom čase sa dosť často stávalo, že večeru pripravovala moja nežnejšia polovička. A tak som sa dnes rozhodol tento stereotyp zmeniť a prekvapiť ju ľahkou večerou. Recept nájdete nižšie, tak sa môžete nechať inšpirovať. Nezabudnite pritom na dobré vínko a zopár sviečok na stole... a ak ste hanbliví alebo máte doma aj deti, tak večeru nemusíte servírovať iba v zástere :-P
Použité suroviny:
- tagliatelle
- zelené fazuľky
- čerstvá šalvia
- kozí syr
- sušené paradajky
- bujón
- cibuľa
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Na troche olivového oleja speníme na kocky nakrájanú cibuľku a po chvíli prisypeme pokrájané a koncov zbavené zelené fazuľkové struky. Chvíľu spolu smažíme, Prilejeme necelé deci zeleninového bujónu a prikryté pomaly dusíme asi 8 minút.
Lístky šalvie nasekáme nahrubo. Sušené paradajky nakrájame na pásiky. Šalviu a paradajky pridáme do panvice, premiešame a spolu smažíme ešte asi 3 minúty. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Tagliatelle uvaríme al dente, scedíme a prisypeme do panvice. Poriadne premiešame a môžeme servírovať. Cestoviny na tanieri ozdobíme rozmrveným kozím syrom a trochou nasekanej šalvie.
Buon appetito praje Absik :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára