nedeľa, októbra 10, 2010

Pappardelle s králičím ragú


Po predchádzajúcom manželovom "cestovinovom" recepte budem pokračovať v rovnakom duchu. K dnešnému obedu som však pridala i pre mňa veľmi obľúbené králičie mäsko, z ktorého sme už dlho nič nepripravovali. Musím preto napísať, že dnešná voľba bola zmenou chutí naozaj vítaná a obed nás skvele zasýtil.


Suroviny na prípravu:

  • králičie mäso
  • široké cestoviny - pappardelle
  • mrkva
  • stopkový zeler
  • cibuľa
  • cesnak
  • petržlenová vňať
  • huby
  • zeleninový bujón
  • maslo
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Zeleninu pokrájame na menšie kúsky, roztlačíme strúčik cesnaku a všetko chvíľu restujeme na olivovom oleji.

Králičie mäsko vykostíme, pokrájame tiež na malé kúsky a pridáme k zelenine. Všetko ešte restujeme asi ďalšie 3 minúty, kým mäso nezbelie.

Na inej panvici na kúsku masla orestujeme na drobno pokrájané huby, petržlenovú vňať a celý strúčik cesnaku.


Potom huby presypeme do panvice s mäsom, zalejeme všetko asi pol litrom zeleninového vývaru, osolíme, okoreníme a dusíme zhruba 30 minút. Keď je mäso mäkké, ragú zahustíme podľa potreby múkou rozmiešanou v masle. Celý strúčik cesnaku vyberieme von.


Cestoviny vyvaríme v osolenej vode, scedíme a pridáme do panvice k udusenému mäsu. Všetko spolu dobre premiešame a môžeme podávať.


Dobrú chuť praje Paloma :-)

2 komentáre:

Anetka povedal(a)...

toto vyzerá úplne božsky!!! mňaaam

Absik povedal(a)...

Mňaaam to teda bolo :-)

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy