Po predchádzajúcom manželovom "cestovinovom" recepte budem pokračovať v rovnakom duchu. K dnešnému obedu som však pridala i pre mňa veľmi obľúbené králičie mäsko, z ktorého sme už dlho nič nepripravovali. Musím preto napísať, že dnešná voľba bola zmenou chutí naozaj vítaná a obed nás skvele zasýtil.
Suroviny na prípravu:
- králičie mäso
- široké cestoviny - pappardelle
- mrkva
- stopkový zeler
- cibuľa
- cesnak
- petržlenová vňať
- huby
- zeleninový bujón
- maslo
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Zeleninu pokrájame na menšie kúsky, roztlačíme strúčik cesnaku a všetko chvíľu restujeme na olivovom oleji.
Králičie mäsko vykostíme, pokrájame tiež na malé kúsky a pridáme k zelenine. Všetko ešte restujeme asi ďalšie 3 minúty, kým mäso nezbelie.
Na inej panvici na kúsku masla orestujeme na drobno pokrájané huby, petržlenovú vňať a celý strúčik cesnaku.
Potom huby presypeme do panvice s mäsom, zalejeme všetko asi pol litrom zeleninového vývaru, osolíme, okoreníme a dusíme zhruba 30 minút. Keď je mäso mäkké, ragú zahustíme podľa potreby múkou rozmiešanou v masle. Celý strúčik cesnaku vyberieme von.
Cestoviny vyvaríme v osolenej vode, scedíme a pridáme do panvice k udusenému mäsu. Všetko spolu dobre premiešame a môžeme podávať.
Dobrú chuť praje Paloma :-)
2 komentáre:
toto vyzerá úplne božsky!!! mňaaam
Mňaaam to teda bolo :-)
Zverejnenie komentára