Počasie sa začína kaziť a človeku sa nechce ani päty vytiahnuť z domu. Letné typy ľudí - ako ja a moja drahá polovička - už túžobne pozerajú do kalendára, kedy skončí toto pľuhavé obdobie a konečne tu bude zase niečo prijateľnejšie. Bohužiaľ, marec je ešte ďaleko a tak si musíme slnečnú náladu vytvoriť niečim iným - napríklad dobrým jedlom zo slnečného Talianska.
Použité suroviny:
- kuracie stehná
- červená cibuľa
- cesnak
- červená paprika
- sušené paradajky
- ošúpané nakrájané paradajky
- slepačí bujón
- čierne olivy
- pomaranč
- tymián
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Na panvici na pár kvapkách oleja prudko opečieme kuracie stehná. Keď chytia zlatú farbu, preložíme ich do väčšieho hrnca.
Do panvice prilejeme trochu olivového oleja a osmažíme na ňom nakrájanú červenú cibuľu, 2 rozdrvené a nasekané strúčiky cesnaku a na väčšie kusy nakrájanú červenú papriku. Keď paprika zmäkne, presypeme obsah panvice do hrnca s kuracími stehnami.
Pridáme nasekané paradajky z konzervy, za hrsť nakrájaných sušených paradajok, 2 dcl slepačieho vývaru, šťavu z 1 pomaranča a na kúsky nakrájanú pomarančovú kôru. Premiešame a privedieme do varu.
Teraz pridáme čierne vykôstkované olivy a čerstvý tymián, znížime teplotu, hrniec zakryjeme a pomaličky varíme asi hodinu.
Pred servírovaním ozdobíme vetvičkou tymiánu a pomarančovou kôrou a môžeme sa pustiť do jedla... výborne to chutí s čerstvou ciabattou.
Dobrú chuť praje Absik :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára