Po dlhšej dobe som dnes zase uvarila niečo z hovädzieho mäska. Výhodou tohto receptu je, že nie je komplikovaný. Namiesto hovädzieho mäsa môžete použiť i teľacie. K omáčke sa skvele hodia zemiačiky pripravované na pare, môžete ho však kľudne podávať i s knedlíkom. Dnešný obed som venovala svojmu manželovi za včerajšie pozvanie na večeru, kde sme tak trochu oslávili naše druhé výročie svadby :-)
Ingrediencie:
- hovädzie stehno
- červené víno
- šalotka
- mrkva
- stopkový zeler
- cesnak
- rozmarín
- oregáno
- muškátový orech
- klinčeky
- soľ
- čierne korenie
- repkový olej
Mäso v celku najskôr chvíľu prudko opražíme na oleji. Potom ho vyberieme a ďalej na oleji smažíme zeleninu i s bylinkami asi tak 5 minút.
Na osmaženú zeleninu položíme mäso, zalejeme ho asi 0,5 l červeného vína a dusíme zhruba asi 2 hodiny.
Napokon mäso vyberieme a odložíme do tepla. Omáčku zo zeleniny, ktorá zostala v hrnci rozmixujeme a dochutíme soľou, korením i pomletým muškátovým orieškom. Ak je treba, omáčku zahustíme štipkou múky rozmiešanou v masle.
Mäso pokrájame na medailónky, prelejeme omáčkou a podávame so zemiakmi a brokolicou pripravenými na pare.
Dobrú chuť praje Paloma :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára