nedeľa, októbra 24, 2010

Hovädzie na víne


Po dlhšej dobe som dnes zase uvarila niečo z hovädzieho mäska. Výhodou tohto receptu je, že nie je komplikovaný. Namiesto hovädzieho mäsa môžete použiť i teľacie. K omáčke sa skvele hodia zemiačiky pripravované na pare, môžete ho však kľudne podávať i s knedlíkom. Dnešný obed som venovala svojmu manželovi za včerajšie pozvanie na večeru, kde sme tak trochu oslávili naše druhé výročie svadby :-)


Ingrediencie:

  • hovädzie stehno
  • červené víno
  • šalotka
  • mrkva
  • stopkový zeler
  • cesnak
  • rozmarín
  • oregáno
  • muškátový orech
  • klinčeky
  • soľ
  • čierne korenie
  • repkový olej


Mäso v celku najskôr chvíľu prudko opražíme na oleji. Potom ho vyberieme a ďalej na oleji smažíme zeleninu i s bylinkami asi tak 5 minút.


Na osmaženú zeleninu položíme mäso, zalejeme ho asi 0,5 l červeného vína a dusíme zhruba asi 2 hodiny.


Napokon mäso vyberieme a odložíme do tepla. Omáčku zo zeleniny, ktorá zostala v hrnci rozmixujeme a dochutíme soľou, korením i pomletým muškátovým orieškom. Ak je treba, omáčku zahustíme štipkou múky rozmiešanou v masle.


Mäso pokrájame na medailónky, prelejeme omáčkou a podávame so zemiakmi a brokolicou pripravenými na pare.



Dobrú chuť praje Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy