sobota, septembra 11, 2010

Hruškovo-zelerová polievka s gorgonzolou


Po pár upršaných dňoch k nám zase zavítalo pekné počasie. A to sme si už mysleli, že vychutnávaniu dobrého počasia i obeda na balkóne úplne odzvonilo. Večer sme zase zvykli sedávať pri pohári bieleho či červeného a rozoberať nesmrteľnosť chrústa. No čo narobíme, september je tu a zatiaľ čo prváčikovia budú rátať hrušky a jablká v škole, my sme mali dnes jednu hruškovú dobrotu na obed a ani sme sa s tým veľmi netrápili. Stačila nám na to minimálna námaha a jednoduchá matematika.

Použité suroviny:

  • stopkový zeler
  • hruška
  • syr gorgonzola
  • smotana
  • cibuľa
  • maslo
  • bujón
  • biele korenie
  • sherry
  • soľ
  • olivový olej



Jednu hrušku pokrájame na menšie kúsky (ak chcete, odložte si z nej pekný prierez na ozdobu), zbytok nechajte chvíľu lúhovať v sherry.



Na troche masla chvíľu restujte na drobno nakrájanú cibuľu a stopkový zeler. Napokon to všetko zalejte zeleninovým bujónom a varte asi 25-30 min. Potom zmes rozmixujte na kašu.



V miske rozmiešajte gorgonzolu so smotanou na varenie a pridajte ku zmesi aj s hruškou bez sherry, v ktorom sa lúhovala.



Povarte ešte asi tak 5 minút. Dochuťte soľou, bielym korením a môžete podávať ozdobené zelerovou vňaťou.



Dobrú chuť praje Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy