Po pár upršaných dňoch k nám zase zavítalo pekné počasie. A to sme si už mysleli, že vychutnávaniu dobrého počasia i obeda na balkóne úplne odzvonilo. Večer sme zase zvykli sedávať pri pohári bieleho či červeného a rozoberať nesmrteľnosť chrústa. No čo narobíme, september je tu a zatiaľ čo prváčikovia budú rátať hrušky a jablká v škole, my sme mali dnes jednu hruškovú dobrotu na obed a ani sme sa s tým veľmi netrápili. Stačila nám na to minimálna námaha a jednoduchá matematika.
Použité suroviny:
- stopkový zeler
- hruška
- syr gorgonzola
- smotana
- cibuľa
- maslo
- bujón
- biele korenie
- sherry
- soľ
- olivový olej
Jednu hrušku pokrájame na menšie kúsky (ak chcete, odložte si z nej pekný prierez na ozdobu), zbytok nechajte chvíľu lúhovať v sherry.
Na troche masla chvíľu restujte na drobno nakrájanú cibuľu a stopkový zeler. Napokon to všetko zalejte zeleninovým bujónom a varte asi 25-30 min. Potom zmes rozmixujte na kašu.
V miske rozmiešajte gorgonzolu so smotanou na varenie a pridajte ku zmesi aj s hruškou bez sherry, v ktorom sa lúhovala.
Povarte ešte asi tak 5 minút. Dochuťte soľou, bielym korením a môžete podávať ozdobené zelerovou vňaťou.
Dobrú chuť praje Paloma :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára