nedeľa, novembra 21, 2010

Morčacie rolky s hroznovou omáčkou


Po minulotýždňovej pauze sa Vám hlásime zase, tentokrát s receptom, nenáročným na suroviny, čas a napriek tomu bohatým v chuti a vôni. Namiesto zvyčajnej "omáčky" na úvod Vám ponúkam omáčku na záver: netreba ju ani čítať, stačí ju iba jesť :-)

Použité suroviny:

  • morčacie prsia
  • červené hrozno
  • šunka
  • plátkový syr
  • čerstvý rozmarín
  • hnedý cukor
  • med
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Morčacie rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na plátok mäsa položíme plátok syra, plátok šunky, na polovice prekrojené hrozno, vetvičku čerstvého rozmarínu...


... a celé to zvinieme do rolky, ktorú spojíme špáradlami.


Rolky prudko opečieme na olivovom oleji zo všetkých strán. Keď chytia peknú zlatistú farbu, vyberieme ich, poukladáme na pekáč a vložíme na 12 minút do rozohriatej rúry (200 °C).


Do výpeku zatiaľ pridáme 2 lyžice medu a 2 lyžice hnedého cukru. Po rozpustení cukru a medu pridáme zvyšné pokrájané hrozno a pomaly dusíme. Omáčku dochutíme soľou a korením, prípadne trochou citrónovej šťavy alebo balzamikového octu, ak sa Vám zdá príliš sladká.


Rolky vyberieme z rúry, prelejeme ich na tanieri trochou hroznovej omáčky a môžeme servírovať.


Dobrú chuť praje Absik :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy