Po minulotýždňovej pauze sa Vám hlásime zase, tentokrát s receptom, nenáročným na suroviny, čas a napriek tomu bohatým v chuti a vôni. Namiesto zvyčajnej "omáčky" na úvod Vám ponúkam omáčku na záver: netreba ju ani čítať, stačí ju iba jesť :-)
Použité suroviny:
- morčacie prsia
- červené hrozno
- šunka
- plátkový syr
- čerstvý rozmarín
- hnedý cukor
- med
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Morčacie rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na plátok mäsa položíme plátok syra, plátok šunky, na polovice prekrojené hrozno, vetvičku čerstvého rozmarínu...
... a celé to zvinieme do rolky, ktorú spojíme špáradlami.
Rolky prudko opečieme na olivovom oleji zo všetkých strán. Keď chytia peknú zlatistú farbu, vyberieme ich, poukladáme na pekáč a vložíme na 12 minút do rozohriatej rúry (200 °C).
Do výpeku zatiaľ pridáme 2 lyžice medu a 2 lyžice hnedého cukru. Po rozpustení cukru a medu pridáme zvyšné pokrájané hrozno a pomaly dusíme. Omáčku dochutíme soľou a korením, prípadne trochou citrónovej šťavy alebo balzamikového octu, ak sa Vám zdá príliš sladká.
Rolky vyberieme z rúry, prelejeme ich na tanieri trochou hroznovej omáčky a môžeme servírovať.
Dobrú chuť praje Absik :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára