Na dnešnom "zelenom" recepte si zgustnú i vegetariáni. Nie je zlé mäso občas vynechať. A verte mi, v tomto recepte vám chýbať nebude. Tak poďme na to!
Suroviny:
- šampiňóny
- čerstvý špenát
- mäkký syr s bylinkami
- smotana
- 3 šalotky
- 3 strúčiky cesnaku
- lístky bazalky
- nesolené lúpané pistácie
- cestoviny tagliatelle
- soľ
- čierne korenie
- olej z vlašských orechov
Na oleji z vlašských orechov najskôr orestujte šalotky pokrájané na drobno. Potom pridajte roztlačený cesnak a šampiňóny. Všetko ďalej restujte, pokiaľ šampiňóny trochu nezhnednú. Potom pridajte pokrájaný listový špenát a nechajte ho len trochu zmäknúť.
Pridajte bylinkový syr. Počkajte nech sa rozpustí a pridajte na zjemnenie smotanu. Všetko dochuťte podľa potreby soľou a korením. Cestoviny vyvarte v osolenej vode a potom pridajte k omáčke. Všetko dobre premiešajte.
Hotové tagliatelle posypte posekanými pistáciami a bazalkou.
Buon appetito praje Paloma :-)
1 komentár:
Milujem cestoviny a tieto vyzerajú úžasne a určite tak aj chutia :-)
Zverejnenie komentára