nedeľa, mája 06, 2012

Špenátové tagliatelle so šampiňónmi a pistáciami


Na dnešnom "zelenom" recepte si zgustnú i vegetariáni. Nie je zlé mäso občas vynechať. A verte mi, v tomto recepte vám chýbať nebude. Tak poďme na to!

Suroviny:

  • šampiňóny
  • čerstvý špenát
  • mäkký syr s bylinkami
  • smotana
  • 3 šalotky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • lístky bazalky
  • nesolené lúpané pistácie
  • cestoviny tagliatelle
  • soľ
  • čierne korenie
  • olej z vlašských orechov


Na oleji z vlašských orechov najskôr orestujte šalotky pokrájané na drobno. Potom pridajte roztlačený cesnak a šampiňóny. Všetko ďalej restujte, pokiaľ šampiňóny trochu nezhnednú. Potom pridajte pokrájaný listový špenát a nechajte ho len trochu zmäknúť.


Pridajte bylinkový syr. Počkajte nech sa rozpustí a pridajte na zjemnenie smotanu. Všetko dochuťte podľa potreby soľou a korením. Cestoviny vyvarte v osolenej vode a potom pridajte k omáčke. Všetko dobre premiešajte.


Hotové tagliatelle posypte posekanými pistáciami a bazalkou.


Buon appetito praje Paloma :-)

1 komentár:

Zuzana Nosková povedal(a)...

Milujem cestoviny a tieto vyzerajú úžasne a určite tak aj chutia :-)

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy