Dnešný receptík mi pripomenul chuť omáčky, akú robieva moja mama. Jedávali sme ju s knedlíkom a uvareným hovädzím mäsom. Táto verzia sa dá použiť podobným spôsobom. Omáčky sa nebojte. Je naozaj jemná a neštípe :-) Navyše môžete na jej prípravu využiť vývar z nedeľnej polievky.
Suroviny na prípravu:
- kuracie prsia
- smotanový syr
- med
- smotanový chren
- 1 dcl whisky
- koreňová zelenina
- maslo
- soľ
- petržlenová vňať
- zemiaky
- čierne korenie
Pripravte si vývar klasickým spôsobom. Ja som najskôr uvarila slepačiu polievku a z nej použila vývar. Trochu zeleniny z polievky si odložte nabok. Použite zeler, mrkvu, petržlen, prípadne karfiol. V pripravenom vývare potom varte kuracie prsia, maximálne 20 minút. Potom mäso vyberte a odložte do tepla.
V inom hrnci uvarte ošúpané zemiaky klasickým spôsobom. Preceďte ich a pridajte odloženú zeleninu. Všetko spolu vymiešajte s trochou masla na kašu. Z kaše potom budeme formovať zeleninové placky. Podľa potreby môžete do kaše pridať trochu strúhanky aby sa placky lepšie formovali. Tie potom poopekajte na panvici z oboch strán.
Vo wokovej panvici najskôr zohrejte whisky a nechajte ju jemne vypariť. Potom pridajte asi 1/2 litra vývaru, ktorý zostal z mäsa a zredukujte ho ešte na polovicu. Pridajte lyžičku medu. V miske vymiešajte krémový syr (3-4 trojuholníčky) a asi 3 lyžice strúhaného chrenu. Namiesto čerstvého môžete použiť aj zaváraný chren z pohára z obchodu. Takto pripravenú zmes pridajte do woku k vývaru a mierne posypte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Všetko nahladko vymiešajte a podľa potreby dochuťte soľou a korením.
Kuracie prsia nakrájajte na medailónky. Tie prelejte hotovou omáčkou. Podávajte ich so zeleninovými plackami a s baby karotkou upravenou na pare.
Dobrú chuť praje Paloma :-)
1 komentár:
zajímavý receptík, díky.
Zverejnenie komentára