Chobotnicu sme na našom blogu už raz varili. Dnešný recept sa od Pulpo a la Gallega líši prakticky len v dvoch momentoch: namiesto vody je varená v šampanskom (resp. v sekte) a nakoniec je ešte ugrilovaná. Je to dobrotka, určite to vyskúšajte...
Suroviny:
Suroviny:
- chobotnica
- cibuľa
- citrón
- bobkový list
- nové korenie
- borievky
- celé čierne korenie
- cesnak
- soľ
- olivový olej
Do veľkého hrnca nalejeme celú fľašu sektu, pridáme očistenú cibuľu, strúčik cesnaku, koliesko citrónu, bobkový list a zopár guličiek nového korenia, čierneho korenia a borievok, Privedieme do varu, pridáme 2 korkové štuple (kvôli rýchlejšiemu vareniu) a nakoniec do variaceho sa sektu vložíme očistenú chobotnicu - párkrát ju ponoríme a vyberieme, potom ju necháme pomaly variť asi 40 minút.
Uvarenú chobotnicu nakrájame na väčšie kusy a na 15 minút vložíme do marinády z olivového oleja, cesnaku, citrónovej šťavy a štipky chilli alebo cayenského korenia.
Namarinované chápadlá ugrilujeme na rozpálenej grilovacej panvici, asi 2 minúty z každej strany.
Naozaj už nie je čo dodať - okrem obligátneho "Dobrú chuť" :-)
1 komentár:
thank you nice photos and recipe
Zverejnenie komentára