štvrtok, marca 22, 2012

Grilovaná chobotnica v šampanskom


Chobotnicu sme na našom blogu už raz varili. Dnešný recept sa od Pulpo a la Gallega líši prakticky len v dvoch momentoch: namiesto vody je varená v šampanskom (resp. v sekte) a nakoniec je ešte ugrilovaná. Je to dobrotka, určite to vyskúšajte...

Suroviny:

  • chobotnica
  • cibuľa
  • citrón
  • bobkový list
  • nové korenie
  • borievky
  • celé čierne korenie
  • cesnak
  • soľ
  • olivový olej


Do veľkého hrnca nalejeme celú fľašu sektu, pridáme očistenú cibuľu, strúčik cesnaku, koliesko citrónu, bobkový list a zopár guličiek nového korenia, čierneho korenia a borievok, Privedieme do varu, pridáme 2 korkové štuple (kvôli rýchlejšiemu vareniu) a nakoniec do variaceho sa sektu vložíme očistenú chobotnicu - párkrát ju ponoríme a vyberieme, potom ju necháme pomaly variť asi 40 minút.


Uvarenú chobotnicu nakrájame na väčšie kusy a na 15 minút vložíme do marinády z olivového oleja, cesnaku, citrónovej šťavy a štipky chilli alebo cayenského korenia.


Namarinované chápadlá ugrilujeme na rozpálenej grilovacej panvici, asi 2 minúty z každej strany.


Naozaj už nie je čo dodať - okrem obligátneho "Dobrú chuť" :-)

1 komentár:

titanik 3d povedal(a)...

thank you nice photos and recipe

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy