nedeľa, marca 11, 2012

Jahňacie kotlety v mätovej marináde


Nejako sme boli obaja prejedení kuraciny a jedlami zapekanými alebo pripravovanými vo vlastnej šťave. Aby sme to obmenili, siahol som dnes po jemnej jahňacine, marinovanej vo voňavej mätovo.cesnakovej marináde. Recept jednoduchý, nenáročný a hlavne chutný.


Na prípravu som použil:

  • jahňacie kotlety
  • zväzok čerstvej mäty
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 mäsité paradajky
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Hrsť lístkov čerstvej umytej mäty nasekáme nadrobno. Podobne najemno nasekáme 3 strúčiky cesnaku. Mätu s cesnakom zmiešame, pridáme 2 lyžice olivového oleja a marináda je hotová.

Z kotliet odstránime mastné kúsky, z oboch strán okoreníme a natrieme pripravenou marinádou. Paradajky prekrojíme na polovice a reznú hranu takisto natrieme marinádou. Mäso a paradajky necháme pri izbpvej teplote aspoň pol hodinu postáť.


Veľkú panvicu rozpálime a na 2 lyžiciach olivového oleja prudko kotlety opečieme z oboch strán.


Kotlety premiestnime do pekáča, pridáme namarinované paradajky (reznou hranou hore) a vložíme do rozohriatej rúry so zapnutým grilom. Pečieme asi 5 minút, potom kotlety osolíme, otočíme a necháme piecť ďalšie 4 minúty.


Podávame s jogurtovo-mätovou omáčkou a opečenou bagetou.


Dobrú chuť praje Absik :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy