Nejako sme boli obaja prejedení kuraciny a jedlami zapekanými alebo pripravovanými vo vlastnej šťave. Aby sme to obmenili, siahol som dnes po jemnej jahňacine, marinovanej vo voňavej mätovo.cesnakovej marináde. Recept jednoduchý, nenáročný a hlavne chutný.
Na prípravu som použil:
- jahňacie kotlety
- zväzok čerstvej mäty
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 mäsité paradajky
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Hrsť lístkov čerstvej umytej mäty nasekáme nadrobno. Podobne najemno nasekáme 3 strúčiky cesnaku. Mätu s cesnakom zmiešame, pridáme 2 lyžice olivového oleja a marináda je hotová.
Z kotliet odstránime mastné kúsky, z oboch strán okoreníme a natrieme pripravenou marinádou. Paradajky prekrojíme na polovice a reznú hranu takisto natrieme marinádou. Mäso a paradajky necháme pri izbpvej teplote aspoň pol hodinu postáť.
Veľkú panvicu rozpálime a na 2 lyžiciach olivového oleja prudko kotlety opečieme z oboch strán.
Kotlety premiestnime do pekáča, pridáme namarinované paradajky (reznou hranou hore) a vložíme do rozohriatej rúry so zapnutým grilom. Pečieme asi 5 minút, potom kotlety osolíme, otočíme a necháme piecť ďalšie 4 minúty.
Podávame s jogurtovo-mätovou omáčkou a opečenou bagetou.
Dobrú chuť praje Absik :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára