Dnešný obed som pre zmenu obohatila polievkou, ktorá pochádza z Južnej Indie. Anglickí koloniálni dôstojníci si dokonca túto polievku obľúbili natoľko, že ju premenovali vo svojom jazyku na "mulligatawny". Najideálnejšie je, ak k nej môžete podávať indické placky papad. Je potrebné ich pred podávaním buď krátko opražiť na oleji, alebo lepšou i diétnejšou verziou je príprava v mikrovlnnej rúre, ktorá trvá približne 1 minútu. Polievka chutí naozaj veľmi lahodne a pohladká chuťové poháriky :-)
Suroviny na prípravu:
- 350 g mletého jahňacieho mäsa
- 2 mrkvy
- 3 stopky zeleru
- 1 jablko
- 2 cibule
- lyžička mletého koriandra
- 3 lyžičky madras curry
- lyžica červenej curry pasty
- paradajky v konzerve
- kurací alebo zeleninový vývar cca 1,5 litra
- lyžica múky
- lyžica masla
- placky papad
- soľ
- čierne korenie
Zeleninu pokrájajte na kocky. Jablko zbavte šupy a tiež pokrájajte. Na masle vo woku potom všetko spolu restujte, kým zelenina i s jablkom trochu nezmäkne. Potom všetko poprášte múkou, madras curry, mletým koriandrom, pridajte i curry pastu a za neustáleho miešania restujte ešte asi minútu.
Postupne prilejte vývar a priveďte k varu. Potom pridajte paradajky, podľa chuti dosoľte, dokoreňte a duste pod pokrievkou asi 40 - 45 minút. Hotovú polievku potom dobre rozmixujte.
V inom hrnci chvíľu restujte mleté mäso, kým trochu nezhnedne. Polievku prelejte k mäsu a premiešajte. Ak chcete polievku ešte sýtejšiu, pridajte do nej dlhozrnnú ryžu a povarte, kým nezmäkne.
Podávajte ju s papad plackami. Ak ich akurát nemáte poruke, vhodne zapasuje i ciabatta chlieb, ktorý bežne kúpite vo vašom supermarkete.
आप का खाना स्वादिष्ट हो (teda dobrú chuť) praje Paloma :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára