nedeľa, marca 04, 2012

Kurča v lastúrach


Dnešným receptom môžete zabiť dve muchy jednou ranou. Z mäsa navaríte polievku a zároveň pripravíte i druhý chod. Je už len na vás či si zvolíte mäso kuracie alebo slepačie.


Ingrediencie:

  • mäso z kurčaťa (sliepky)
  • cestoviny,
  • cibuľa
  • schwarzwaldská šunka
  • šampiňóny
  • crème fraîche
  • strúhanka
  • strúhaný syr
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej



Do osolenej vody dáme variť ľubovoľné cestoviny. Medzitým na oleji najskôr orestujeme cibuľku takmer do zlato-hneda. Potom k nej pridáme i na menšie kúsky pokrájanú schwarzwaldskú šunku a napokon i šampiňóny s uvareným mäsom. Všetko ešte chvíľu restujeme.


Keď sú cestoviny mäkké, scedíme ich a pridáme k zmesi na panvici.


Pridáme crème fraîche alebo pochúťkovú smotanu, dosolíme, dokoreníme a dobre premiešame. Zmesou plníme lastúry vymastené olivovým olejom. Na vrchu ich posypeme postrúhaným čedarom s trochou strúhanky a vložíme ich do vyhriatej rúry nastavenej na gril zhruba na 5minút. Syr na vrchu musí zozlatnúť.


Dobrú chuť praje Paloma :-)

1 komentár:

marysity povedal(a)...

tak toto je dobrota!!! mnaaam! taketo jedlo milujem! :) skusim :)

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy