Nejako sme sa v poslednom čase prejedli mäsa. Preto som sa rozhodol dnes pripraviť na obed niečo ľahšie, z vegetariánskeho súdka. Nenáročné suroviny, jednoduchá príprava, výborná chuť - konieckoncov, posúďte sami...
Použité suroviny:
- baklažán
- cibuľa
- paradajky
- cesnak
- petržlenová vňať
- parmezán
- provensálske korenie
- vajíčka
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Baklažány prekrojíme pozdĺžne na polovice. Hrotom noža urobíme v dužine mriežku (pozor, neprepichnúť šupku), poriadne nasolíme a necháme pol hodinu odpočívať. Potom baklažány opláchneme studenou vodou, osušime, uložíme prekrojenou stranou nadol do pekáča a pri 200 °C pečieme asi 20 minút.
Medzitým na troche olivového oleja osmažíme na drobno nakrájané 2 cibule a 2 strúčiky cesnaku. Pridáme na kocky nakrájané ošúpané paradajky a spolu ich dusíme, dokiaľ masa nezhustne. Dochutíme soľou, čiernym korením, lyžičkou cukru a provensálskym korením, pridáme hrsť nasekanej petržlenovej vňate a vydlabanú dužinu z práve upečených baklažánov a poriadne premiešame.
Vydlabané baklažánové lodičky naplníme pripravenou zmesou, posypeme hoblinkami čerstvo nastrúhaného parmezánu a dáme ich zapiecť na ďalších 10 minút.
Hotové zapečené baklažány ozdobíme volským okom a lístkami čerstvej bazalky.
Dobrú chuť praje Absik :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára