nedeľa, februára 19, 2012

Kurča po taliansky


Dnešným obedom som zase zablúdila južnejším smerom, konkrétne do Talianska. Talianska kuchyňa je známa svojou jednoduchosťou, ale neuberá jej to na chuti. A že jednoduchosť má občas svoje čaro sa mi potvrdilo i dnes. K obedu nám chýbalo už len to talianske počasie.

Suroviny na prípravu:

  • kuracie stehná
  • 2 papriky (červená, zelená)
  • 2 paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • cibuľa
  • zelené olivy bez kôstky
  • šampiňóny
  • maslo
  • biele víno
  • smotana
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Stehná najskôr orestujeme na olivovom oleji s maslom, kým trochu nezhnednú. Potom ich preložíme do pekáča, v ktorom ich budeme piecť. Na zvyšnom oleji orestujeme najskôr na drobno pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Potom pridáme červenú a zelenú papriku pokrájanú na väčšie kusy i šampiňóny. Všetko chvíľu restujeme. Napokon pridáme i pokrájané paradajky (ktoré sme predtým sparili, zbavili šupky a odstránili z nich jadierka). Zmes osolíme, okoreníme a prisypeme k stehnám v pekáči.


Na panvici privedieme k varu 1,5 dl vína. Vínom prelejeme stehná, ktoré potom dáme piecť do vyhriatej rúry na 180° asi tak na 50 minút.


Po uvedenom čase pridáme k stehnám asi 6 lyžíc sladkej smotany i zelené olivy, pokrájané na kolieska. Môžeme pridať i trošku sušeného tymiánu pre dobrú chuť. Dopekáme asi 20 minút. 


Ľubovoľné cestoviny vyvaríme v slanej vode klasickým spôsobom tak, aby boli "al dente". Cestoviny podávame preliate omáčkou z výpeku, na ktoré položíme do zlatista vypečené stehná. Všetko posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme vychutnávať!



Dobrú chuť praje Paloma :-)



Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy