Dnešným obedom som zase zablúdila južnejším smerom, konkrétne do Talianska. Talianska kuchyňa je známa svojou jednoduchosťou, ale neuberá jej to na chuti. A že jednoduchosť má občas svoje čaro sa mi potvrdilo i dnes. K obedu nám chýbalo už len to talianske počasie.
Suroviny na prípravu:
- kuracie stehná
- 2 papriky (červená, zelená)
- 2 paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- cibuľa
- zelené olivy bez kôstky
- šampiňóny
- maslo
- biele víno
- smotana
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Stehná najskôr orestujeme na olivovom oleji s maslom, kým trochu nezhnednú. Potom ich preložíme do pekáča, v ktorom ich budeme piecť. Na zvyšnom oleji orestujeme najskôr na drobno pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Potom pridáme červenú a zelenú papriku pokrájanú na väčšie kusy i šampiňóny. Všetko chvíľu restujeme. Napokon pridáme i pokrájané paradajky (ktoré sme predtým sparili, zbavili šupky a odstránili z nich jadierka). Zmes osolíme, okoreníme a prisypeme k stehnám v pekáči.
Na panvici privedieme k varu 1,5 dl vína. Vínom prelejeme stehná, ktoré potom dáme piecť do vyhriatej rúry na 180° asi tak na 50 minút.
Po uvedenom čase pridáme k stehnám asi 6 lyžíc sladkej smotany i zelené olivy, pokrájané na kolieska. Môžeme pridať i trošku sušeného tymiánu pre dobrú chuť. Dopekáme asi 20 minút.
Ľubovoľné cestoviny vyvaríme v slanej vode klasickým spôsobom tak, aby boli "al dente". Cestoviny podávame preliate omáčkou z výpeku, na ktoré položíme do zlatista vypečené stehná. Všetko posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme vychutnávať!
Dobrú chuť praje Paloma :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára