Minulý týždeň vám manžel ponúkol grécky recept a ja som dnes zablúdila do inej časti Zeme. Thajská kuchyňa je obohatená viacerými kombináciami chutí, čo však neruší ale vytvára jednotnú harmóniu. Pri jedení tak máme nezvyčajný zážitok s príchuťou exotiky. A keďže presne tento typ kuchyne si mimoriadne vychutnávam, obed mi neskutočne ulahodil :-) Ak sa chcete aj vy vydať mysľou na ďalekú cestu ponúknem vám k tomu tento recept. Privoňajte k jedlu, popaste si oči a napokon ochutnajte. Nech sa páči.
Ingrediencie:
- kuracie prsia
- batát (sladký zemiak)
- kokosové mlieko
- červená curry pasta
- cesnak
- zázvor
- tamarindová pasta
- cherry paradajky
- petržlenová vňať
- repkový olej
Na woku najskôr rozhorúčte olej. Pridajte na rezance nakrájané kuracie prsia a zhruba 5 minút opekajte. Ďalej k mäsu pridajte 2 lyžice červenej curry pasty, roztlačený cesnak, nastrúhaný zázvor (ďumbier) a tamarindovú pastu. Všetko dobre premiešajte a varte 2-3 minúty, kým cesnak nezavonia.
Potom pridajte na hranolky nakrájaný sladký zemiak (batát), plechovku kokosového mlieka, rozvarte, prikryte a duste asi 30 minút. Batát musí zmäknúť.
Napokon mäso odokryte. Omáčka začne odparovaním hustnúť. Pridajte prekrojené cherry paradajky a petržlenovú vňať. Ak máte radi koriander, použite ho namiesto petržlenovej vňate.
Nechajte všetko prevrieť a vybublať 5-10 minút. Podľa potreby na záver dosoľte, prípadne ak máte radi pikantnejšiu verziu, použite i trochu chilli. Podávajte s jazmínovou ryžou.
Dobrú chuť praje Paloma :-)
1 komentár:
Tak toto je presne podla mojho gusta. Urcite vyskusam.
Zverejnenie komentára