nedeľa, apríla 24, 2011

Panvička s bravčovým mäsom, cícerom a pestom


Po minulotýždňovom thajskom recepte sa dnes vraciame znova do oblasti Apeninského poloostrova s receptom tomuto regiónu vlastným: jednoduchým, chutným a voňavým. Ak uvidíte, aké bežné suroviny sú v recepte použité a keď vyskúšate, aké je to mňam, zapíše sa určite medzi vaše obľúbené. Neveríte? Je to na vás ...

Suroviny na prípravu:

  • bravčové stehno
  • mrkva
  • stopkový zeler
  • cibuľa
  • cesnak
  • cícer
  • červené pesto
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Na rozpálenom olivovom oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, 2 nakrájané stopky zeleru a 2 nasekané rozdrvené strúčiky cesnaku. Smažíme, dokiaľ zelenina nechytí zlatú farbu, potom ju odhrnieme nabok a pridáme osolené, okorenené a na kocky nakrájané bravčové mäso. Smažíme, dokiaľ mäso nezbelie...


... a pridáme scedený cícer z konzervy. Dusíme, dokiaľ mäso nezmäkne, teda asi 20 minút.


Keď je mäso mäkké, do panvice vmiešame 5 lyžíc červeného pesta a odstavíme ju zo sporáka.


Podávame s cestovinami, prípadne s ryžou alebo rizotom.


Dobrú chuť praje Absik :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy