Po minulotýždňovom thajskom recepte sa dnes vraciame znova do oblasti Apeninského poloostrova s receptom tomuto regiónu vlastným: jednoduchým, chutným a voňavým. Ak uvidíte, aké bežné suroviny sú v recepte použité a keď vyskúšate, aké je to mňam, zapíše sa určite medzi vaše obľúbené. Neveríte? Je to na vás ...
Suroviny na prípravu:
- bravčové stehno
- mrkva
- stopkový zeler
- cibuľa
- cesnak
- cícer
- červené pesto
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Na rozpálenom olivovom oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, 2 nakrájané stopky zeleru a 2 nasekané rozdrvené strúčiky cesnaku. Smažíme, dokiaľ zelenina nechytí zlatú farbu, potom ju odhrnieme nabok a pridáme osolené, okorenené a na kocky nakrájané bravčové mäso. Smažíme, dokiaľ mäso nezbelie...
... a pridáme scedený cícer z konzervy. Dusíme, dokiaľ mäso nezmäkne, teda asi 20 minút.
Keď je mäso mäkké, do panvice vmiešame 5 lyžíc červeného pesta a odstavíme ju zo sporáka.
Podávame s cestovinami, prípadne s ryžou alebo rizotom.
Dobrú chuť praje Absik :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára