Keďže jar k nám už naplno zavítala a vonku kvitnú stromy, oprášili sme aj my záhradný nábytok a dnes poobedovali pri 22°C na balkóne. Dnešný obed bol krásne farebný a ulahodil nielen oku ale aj bruchu. Navyše bol ľahko stráviteľný a rýchlo pripravený ;-)
Použité suroviny:
- kuracie prsia
- brokolica
- karfiol
- špargľa
- mrkva
- šampiňóny
- maslo
- smotana
- strúhaný parmezán
- sušené paradajky
- cayenské korenie
- muškátový orech
- olivový olej
Zeleninu očistíme a necháme dusiť v pare zhruba 10 minút. Očistené šampiňóny dáme nabok (tie neskôr opečieme na panvici).
V rajnici rozpustíme maslo a pridáme sladkú smotanu. Do teplej smotany pridáme strúhaný parmezán a nadrobno nasekané sušené paradajky. Všetko spolu miešame až kým nám z toho nevznikne omáčka. Tú napokon dochutíme muškátovým orieškom, cayenským korením a prípadne dosolíme.
Na tenko vyklepané kuracie prsia osolíme, okoreníme a prudko opečieme na panvici. Potom ich vyberieme a opečieme i šampiňóny.
Mäsko podávame s dusenou zeleninou, preliate parmezánovou omáčkou a ozdobené opečenými šampiňónmi a rucolou.
Dobrú chuť praje Paloma :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára