pondelok, apríla 18, 2011

Paella Live !


Nie je našim zvykom chváliť sa cudzím perím. Všetko, čo sme do dnešného dňa uverejnili, sme aj vlastnoručne upiekli, uvarili (a aj zjedli :-)). Ale keďže každé pravidlo má svoju výnimku, dnes ju spravíme aj my. V sobotu sme totiž boli na jednej akcii v našom obľúbenom Tango y Tapas bare s názvom "Paella Live !", kde nebola núdza nielen o skvelú hudbu a kvalitné španielske a argentínske víno, ale aj (ako už ste pravdepodobne uhádli aj z názvu) aj o skvelé španielske jedlo. Paellu pripravoval majster kuchár señor Crespo a patrí mu za ňu veľká poklona.

Boli použité tieto ingrediencie:

  • kuracie mäso
  • červená a žltá paprika
  • cesnak
  • kalamáre
  • mušle
  • šúpané paradajky
  • celé krevety
  • šafran
  • ryža
  • soľ
  • olivový olej



Páni kuchári najprv rozohriali olivový olej na veľkej panvici s príznačným názvom paellera. Najprv sa osmažila žltá a červená nakrájaná paprika a po chvíli aj vykostené kuracie stehná. Keď mäsko zmäklo, pridali sa kalamáre a celé biele mušle, potom o chvíľu nadrobno nasekaný cesnak, soľ a šafran.


Do panvice sa teraz pridalo niekoľko konzerv ošúpaných paradajok a priliala sa voda. Keď voda začala v panvici bublať, prišla na rad guľatá ryža. Veľa ryže :-) A samozrejme, celé, nelúpané krevety.


Ostalo už iba čakať, kým nebude ryža skoro hotová. Pridali sa už len slávky, celé sa to prikrylo alobalom a nechalo chvíľu dusiť.


Keď sa prebytočná voda odparila, paella bola hotová a pri panvici sa začal tvoriť rad hladných krkov. Veď pozrite na tie krásne farby... nedali by ste si aj vy?


Dobré jedlo bolo spláchnuté dobrým vínom - a nastal čas na dobrú hudbu. Roberto, Dennis a Francis to roztočili poriadne - to viete, španielska krv sa nezaprie :-)


Tak teda - ¡Que aproveche!

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy