Dnešný recept by som chcela venovať všetkým známym v našom obľúbenom Tango y Tapas bare vo Frankfurte. V poslednom čase sa tam cítime ako doma. Španielsko - argentínsko - peruánska pohostinnosť sa v týchto milých ľuďoch nezaprie. Prirástli nám svojou vrúcnosťou k srdcu a s jedlom, ktoré nám vždy pripravia, servírujú zakaždým nie len teplo svojej krajiny ale i kus svojho temperamentu. Náš tanier hral dnes všetkými farbami tak ako práve to horúce Španielsko, ktoré sme sa rozhodli na ďalší víkend navštíviť. Snáď si zase prinesieme i nejakú novú inšpiráciu ;-)
Použité suroviny:
- 1 kg zemiakov
- 6 vajec
- cibuľa
- zelená paprika
- oranžová paprika
- cesnak
- 2 paradajky
- sterilizovaná kukurica
- petržlenová vňať
- soľ
- čierne korenie
- repkový olej
Zemiaky ošúpeme a celé najskôr 5 minút predvaríme v mierne osolenej vode. Potom ich scedíme a nakrájame na kolieska. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme do neho na kolieska nakrájanú cibuľu i zemiaky. Všetko spolu opekáme, kým zemiaky trochu nezhnednú.
Potom k zemiakom pridáme roztlačený cesnak, na drobno pokrájanú papriku, paradajky, kukuricu i petržlenovú vňať. Všetko posolíme, okoreníme, premiešame a chvíľu dusíme.
Zmes v panvici napokon zalejeme rozmiešanými vajíčkami a dusíme ďalej zhruba 12 minút bez miešania, aby sa vytvorila jednoliata zmes.
Napokon takmer hotovú tortillu vložíme aj s panvicou do vyhriatej rúry (pozor, panvica nesmie mať rúčku z umelej hmoty!) a pri 180°C ešte dopekáme asi 10-15 minút. Vajíčka musia chytiť hnedú farbu. Napokon tortillu vyberieme, prikryjeme ju na panvici veľkým tanierom a preklopíme. Tortilla má zo spodnej strany krásne hladký povrch. Je lepšie ju nechať chvíľu vychladnúť a potom nakrájať. Je vhodné ju podávať s miešaným šalátom či s hubami v kyslom náleve. Týmto zdravím i nášho pána suseda Jožka zo Slovenska, ktorý nám huby vlastnoručne nazbieral a takto upravil :-)
"Que aproveche" praje Paloma :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára