nedeľa, decembra 05, 2010

Gratinované penne s mangoldom


S mäsom sa nám nejak v poslednom čase roztrhlo vrece, či čo. Králik, hovädzina, morčacie, kačacie, ryba... všetko bohaté na proteíny, ktoré nám samozrejme treba pri našej záľube v posilňovaní, ale sem-tam sa telu zažiada aj niečo z iného súdka. Pre dobrý a jednoduchý recept netreba chodiť ďaleko - veď Bella Italia je hneď za rohom. A verím, že aj najbližší supermarket, kde si kúpite mangold, bohatý na vitamíny a minerálne látky. Ak ho nezoženiete, nezúfajte. Kľudne ho nahraďte listovým špenátom - aj tak je to jeho vzdialený príbuzný...

Použité suroviny:

  • mangold
  • cestoviny penne
  • strúhaná mozzarella
  • parmezán
  • cesnak
  • soľ
  • olivový olej


Listy mangoldu umyjeme a krátko blanšírujeme vo vriacej osolenej vode.


Prelejeme studenou vodou, scedíme, pokrájame na menšie kúsky a podusíme na troche olivového oleja so strúčikom cesnaku asi 10 minút. Pokiaľ sa mangoldové listy dusia, uvaríme cestoviny. Keď budú al dente, scedíme ich a premiešame s uduseným mangoldom.


Cestovinovo-mangoldovú zmes vysypeme do maslom vymastených zapekacích misiek a posypeme strúhanou mozzarellou. Celé to prelejeme bešamelom - buď hotovým, alebo ak sa Vám nelení, tak čerstvo spraveným. Priznám sa, v tomto som trochu pohodlný a skôr by som siahol po hotovom, ale Palomita podala pomocnú ruku a rýchlo ukuchtila čerstvý, voňavý bešamel.


Navrch nasypeme ešte čerstvé hoblinky parmezánu a misky vložíme do rozohriatej rúry (200 °C) na 7-10 minút, resp. pokiaľ syr navrchu nechytí krásnu zlatistú farbu. A môžeme servírovať...


Buon appetito želá Absik :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy