S mäsom sa nám nejak v poslednom čase roztrhlo vrece, či čo. Králik, hovädzina, morčacie, kačacie, ryba... všetko bohaté na proteíny, ktoré nám samozrejme treba pri našej záľube v posilňovaní, ale sem-tam sa telu zažiada aj niečo z iného súdka. Pre dobrý a jednoduchý recept netreba chodiť ďaleko - veď Bella Italia je hneď za rohom. A verím, že aj najbližší supermarket, kde si kúpite mangold, bohatý na vitamíny a minerálne látky. Ak ho nezoženiete, nezúfajte. Kľudne ho nahraďte listovým špenátom - aj tak je to jeho vzdialený príbuzný...
Použité suroviny:
- mangold
- cestoviny penne
- strúhaná mozzarella
- parmezán
- cesnak
- soľ
- olivový olej
Listy mangoldu umyjeme a krátko blanšírujeme vo vriacej osolenej vode.
Prelejeme studenou vodou, scedíme, pokrájame na menšie kúsky a podusíme na troche olivového oleja so strúčikom cesnaku asi 10 minút. Pokiaľ sa mangoldové listy dusia, uvaríme cestoviny. Keď budú al dente, scedíme ich a premiešame s uduseným mangoldom.
Cestovinovo-mangoldovú zmes vysypeme do maslom vymastených zapekacích misiek a posypeme strúhanou mozzarellou. Celé to prelejeme bešamelom - buď hotovým, alebo ak sa Vám nelení, tak čerstvo spraveným. Priznám sa, v tomto som trochu pohodlný a skôr by som siahol po hotovom, ale Palomita podala pomocnú ruku a rýchlo ukuchtila čerstvý, voňavý bešamel.
Navrch nasypeme ešte čerstvé hoblinky parmezánu a misky vložíme do rozohriatej rúry (200 °C) na 7-10 minút, resp. pokiaľ syr navrchu nechytí krásnu zlatistú farbu. A môžeme servírovať...
Buon appetito želá Absik :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára