Po dlhšej dobe sa nám zase zažiadalo po teľacine a rybacine trošku znovu obmeniť druh mäska. Preto dnešný recept bude zo zajačieho a keďže k tomuto mäsku sa nám hodí niečo na poľovnícky štýl, tak som sa pokúsila pripraviť niečo v tomto duchu. Chutilo nám obom a dokonca v bruchu zostalo i miesto na zákusok.
Použité ingrediencie:
- zajačie mäso
- mrkva
- zeler
- 5 cibúľ
- slanina
- borievky
- klinčeky
- bobkový list
- múka
- smotana
- tymián
- rozmarín
- sladká paprika
- slivkový lekvár
- vínny ocot
- červené víno
- slepačí vývar
- soľ
- čierne korenie
Zajačie mäsko opláchneme pod studenou vodou a podľa potreby odblaníme.
Do hrnca dáme variť vodu, do ktorej sme pridali soľ a slepačí bujón. Medzitým si očistíme 1 mrkvu, 1 malý zeler a 1 stredne veľkú cibuľu, do ktorej zapichneme dva klinčeky. Zeleninu okrem cibule pokrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Pridáme zajačie mäso, cibuľu, bobkový list, roztlačené bobuľky čierneho korenia a borievky (najlepšie čerstvé a roztlačené) môžeme však použiť i sušené - asi tak 7-8 bobuliek. Mäso varíme pomaly asi tak 50 minút, podľa toho aké je mäkké. Potom ho vyberieme a odložíme do tepla.
V inom hrnci popražíme prerastenú slaninku, pokrájanú na kocky a pridáme k nej už uvarené mäso, zvyšnú nakrájanú cibuľu a všetko spolu ešte chvíľu popražíme. Mäso znovu vyberieme. Cibuľu so slaninou poprášime hladkou múkou a smažíme až kým cibuľa nechytí zlatistú farbu. Potom pridáme červené víno - asi tak 400ml, trochu sladkej smotany, pol lyžičky sladkej papriky, pol lyžičky mletého tymiánu, pol lyžičky mletého rozmarínu, 2 lyžicu slivkového lekváru a 1 lyžicu červeného vínneho octu. Suroviny spolu premiešame a prehrejeme. Podľa potreby dosolíme, dokoreníme a vložíme mäso.
Zajačie mäsko podávame s varenými zemiačikmi s maslom a petržlenovou vňaťou.Dobrú chuť praje Paloma :-)
1 komentár:
pekne si sa vyhral s fotkami
rdb
Zverejnenie komentára