nedeľa, januára 10, 2010

Kurča s hroznom


Pri vianočných návštevách na Slovensku sme ochutnávali často našu tradičnú kuchyňu. Údeného som prejedená, stačilo, že som sa naň len dívala a žalúdok si pýta zase niečo ľahšie... Preto by som náš prvý novoročný recept začala niečím, čo je ľahko stráviteľné a aby sa nepovedalo, že ten Nový rok nezapijeme, do tohto receptu budeme potrebovať okrem iných surovín i biele víno :-)

  • kuracie prsia
  • strapec hrozna
  • 1 dcl bieleho vína
  • 1 dcl smotany
  • lyžica masla
  • lyžička škrobovej múčky
  • cibuľa
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej

Kuracie prsia nakrájame na medailónky, okoreníme ich, osolíme a opekáme na olivovom oleji, najlepšie na grilovacej panvici do zlatista. Potom ich vyberieme a odložíme do tepla.

Na masle osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľku, zalejeme bielym vínom, v ktorom sme rozmiešali škrobovú múčku, pridáme bobuľky modrého a bieleho hrozna, smotanu a pomaly prehrejeme, kým omáčka nezhustne. Môžeme pridať i trochu výpeku z mäsa, ktorý nám zostal na panvici.

Omáčku dochutíme soľou a korením. Ako prílohu si pripravíme v hrnci ryžu, do ktorej sme pridali nadrobno pokrájanú červenú cibuľku a šampiňóny. Prepečené medailónky poukladáme spolu s ryžou na tanier, prelejeme omáčkou a môžeme podávať.


Dobrú chuť praje Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy