Pri vianočných návštevách na Slovensku sme ochutnávali často našu tradičnú kuchyňu. Údeného som prejedená, stačilo, že som sa naň len dívala a žalúdok si pýta zase niečo ľahšie... Preto by som náš prvý novoročný recept začala niečím, čo je ľahko stráviteľné a aby sa nepovedalo, že ten Nový rok nezapijeme, do tohto receptu budeme potrebovať okrem iných surovín i biele víno :-)
- kuracie prsia
- strapec hrozna
- 1 dcl bieleho vína
- 1 dcl smotany
- lyžica masla
- lyžička škrobovej múčky
- cibuľa
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Kuracie prsia nakrájame na medailónky, okoreníme ich, osolíme a opekáme na olivovom oleji, najlepšie na grilovacej panvici do zlatista. Potom ich vyberieme a odložíme do tepla.
Na masle osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľku, zalejeme bielym vínom, v ktorom sme rozmiešali škrobovú múčku, pridáme bobuľky modrého a bieleho hrozna, smotanu a pomaly prehrejeme, kým omáčka nezhustne. Môžeme pridať i trochu výpeku z mäsa, ktorý nám zostal na panvici.
Omáčku dochutíme soľou a korením. Ako prílohu si pripravíme v hrnci ryžu, do ktorej sme pridali nadrobno pokrájanú červenú cibuľku a šampiňóny. Prepečené medailónky poukladáme spolu s ryžou na tanier, prelejeme omáčkou a môžeme podávať.
Dobrú chuť praje Paloma :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára