Dnešná polievka je časovo nenáročná a veľmi ľahká na strávenie. Výborne sa hodí ku chodu z kuracieho alebo teľacieho mäsa.
Použité suroviny:
- karfiol
- smotana na varenie
- muškátový oriešok
- mandľové lupienky
- petržlenová vňať
- soľ
- maslo
Karfiol rozoberieme na ružičky a varíme vo vode asi 10 minút, kým nezmäkne. Potom ho precedíme a vývar odložíme.
V inom hrnci popražíme na masle mandľové lupienky, kým nezhnednú. Vyberieme ich dierkovanou naberačkou a dáme nabok.
Na tom istom masle posmažíme cibuľu, pridáme asi lyžicu hladkej múky, ďalej smažíme a potom postupne zalejeme vývarom, ktorý sme si predtým odložili.
Pridáme uvarený karfiol, smotanu a polievku rozmixujeme na krém. Pomaly prehrejeme, dochutíme soľou, muškátovým orieškom a bielym korením.
Na záver posypeme petržlenovou vňaťou, mandľovými lupienkami a môžeme podávať.
Dobrú chuť praje Paloma :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára