sobota, decembra 05, 2009

Karfiolový krém s mandľami


Dnešná polievka je časovo nenáročná a veľmi ľahká na strávenie. Výborne sa hodí ku chodu z kuracieho alebo teľacieho mäsa.

Použité suroviny:

  • karfiol
  • smotana na varenie
  • muškátový oriešok
  • mandľové lupienky
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • maslo

Karfiol rozoberieme na ružičky a varíme vo vode asi 10 minút, kým nezmäkne. Potom ho precedíme a vývar odložíme.

V inom hrnci popražíme na masle mandľové lupienky, kým nezhnednú. Vyberieme ich dierkovanou naberačkou a dáme nabok.

Na tom istom masle posmažíme cibuľu, pridáme asi lyžicu hladkej múky, ďalej smažíme a potom postupne zalejeme vývarom, ktorý sme si predtým odložili.

Pridáme uvarený karfiol, smotanu a polievku rozmixujeme na krém. Pomaly prehrejeme, dochutíme soľou, muškátovým orieškom a bielym korením.

Na záver posypeme petržlenovou vňaťou, mandľovými lupienkami a môžeme podávať.

Dobrú chuť praje Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy