nedeľa, decembra 13, 2009

Kuriatko na estragóne


Po včerajšej rybacej lahôdke sme dnes dostali chuť na kuracinku. Načrel som teda do svojej studnice receptov a podarilo sa mi nájsť nasledovný recept, ktorý Vám chcem predstaviť - kuriatko na estragóne:

  • kuracie stehná
  • mrkva
  • estragón
  • slepačí bujón
  • žerucha
  • škrobová múčka
  • maslo
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej

Kuracie stehienka osolíme a okoreníme. V hrnci alebo pekáči rozohrejeme olivový olej a lyžicu masla, vložíme stehienka a pomaly ich z oboch strán smažíme asi 10 minút.

Mrkvu očistíme a nakrájame na tenké krátke pásiky (julienne). Prisypeme ju do hrnca, pridáme 2 lyžičky sušeného estragónu a zalejeme 1 dcl slepačieho vývaru. Privedieme do varu, prikryjeme a na nízkom stupni pomaly varíme asi 15 minút.

Mäso a mrkvu dierkovanou naberačkou vyberieme a odložíme do tepla. V troche vývaru rozmiešame lyžičku škrobovej múčky, pridáme do omáčky a spolu povaríme asi 2 minúty, dokiaľ omáčka nezhustne. Stehienka s mrkvou uložíme na tanier, prelejeme omáčkou a posypeme nasekanými lístkami žeruchy. Voilà !

Dobrú chuť !

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy