Po včerajšej rybacej lahôdke sme dnes dostali chuť na kuracinku. Načrel som teda do svojej studnice receptov a podarilo sa mi nájsť nasledovný recept, ktorý Vám chcem predstaviť - kuriatko na estragóne:
- kuracie stehná
- mrkva
- estragón
- slepačí bujón
- žerucha
- škrobová múčka
- maslo
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Kuracie stehienka osolíme a okoreníme. V hrnci alebo pekáči rozohrejeme olivový olej a lyžicu masla, vložíme stehienka a pomaly ich z oboch strán smažíme asi 10 minút.
Mrkvu očistíme a nakrájame na tenké krátke pásiky (julienne). Prisypeme ju do hrnca, pridáme 2 lyžičky sušeného estragónu a zalejeme 1 dcl slepačieho vývaru. Privedieme do varu, prikryjeme a na nízkom stupni pomaly varíme asi 15 minút.
Mäso a mrkvu dierkovanou naberačkou vyberieme a odložíme do tepla. V troche vývaru rozmiešame lyžičku škrobovej múčky, pridáme do omáčky a spolu povaríme asi 2 minúty, dokiaľ omáčka nezhustne. Stehienka s mrkvou uložíme na tanier, prelejeme omáčkou a posypeme nasekanými lístkami žeruchy. Voilà !
Dobrú chuť !
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára