Minulý týždeň zakončila moja nežnejšia polovička rybaco-ovocnou tropickou bombou. Dnes na jej myšlienky tématicky nadviažem aj ja. Takisto bude v dnešnom recepte hrať prím obyvateľ morí a oceánov - akurát nie teplých tropických vôd ale chladnejšich severných. Jeho veličenstvo losos.
Na výbornú polievku budete potrebovať:
Na výbornú polievku budete potrebovať:
- filety (príp. steaky) z lososa
- zemiaky
- cibuľa
- petržlenová vňať
- biele korenie
- soľ
- smotana na varenie
- olivový olej
Cibuľu pokrájame na drobno a do sklovita osmažíme na olivovom oleji. Pridáme umyté a na kocky nakrájané zemiaky (zemiaky nešúpte, iba poriadne vydrhnite), lyžičku bieleho korenia a štipku soli a celé to zalejeme asi 0.5 l vody. Privedieme do varu, prikryjeme a necháme variť, dokiaľ zemiaky nie sú mäkké.
Lososa nakrájame na asi 2 cm veľké kocky a pridáme ich do hrnca. Zmiernime var na minimum a lososa pomaly pošírujeme 3-5 minút (mali by sa tvoriť len malinké bublinky po okrajoch).
Na záver prilejeme asi 1 dcl smotany a celé to spolu prehrejeme - ale už nevaríme. Na tanieri polievku ozdobíme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou (alebo kôprom, ak Vám jeho vôňa nevadí tak ako mne :-).
Dobrú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára