sobota, novembra 21, 2009

Paštrnákový krém po indicky


Už som tu niekoľkokrát spomínal, že som polievkový typ. Polievka je u mňa základ kompletného jedla - a najradšej mám polievky jemné, krémové. A presne takouto je dnešná Indiou voňajúca pochúťka, v ktorej sa miesia sladkastá chuť paštrnáku a pikantnosť garam masaly.

Ak si to chcete skúsiť, budete potrebovať:

  • 3-4 paštrnáky
  • červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • liter zeleninového vývaru
  • 1 lyžička garam masala
  • 1 lyžička chilli
  • citrónová kôra
  • citrónová šťava
  • múka
  • soľ
  • čierne korenie
  • lyžica masla
  • repkový olej

V hrnci rozpustíme maslo a pridáme trochu repkového oleja. Prisypeme nadrobno nakrájanú cibuľu a rozdrvené strúčiky cesnaku a chvíľu smažíme. Pridáme na menšie kúsky nakrájaný paštrnák a pomaly smažíme asi 5 minút, resp. dokiaľ paštrnák nezmäkne.

Keď je paštrnák dosť mäkký, pridáme garam masalu a mleté chilli a smažíme spolu asi pol minúty.

Prihodíme lyžicu múky, ešte trochu chvíľku smažíme a nakoniec to celé zalejeme zeleninovým vývarom. Prilejeme ešte šťavu z jedného citróna a pomaly varíme asi 20 minút.

Zopár kúskov paštrnáku vyberieme a odložíme nabok. Zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom na jemný krém. Pridáme odložené kúsky, osolíme, okoreníme - polievka je hotová. Podávame horúcu, ozdobenú tenkými pásikmi citrónovej kôry.


Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy