Už som tu niekoľkokrát spomínal, že som polievkový typ. Polievka je u mňa základ kompletného jedla - a najradšej mám polievky jemné, krémové. A presne takouto je dnešná Indiou voňajúca pochúťka, v ktorej sa miesia sladkastá chuť paštrnáku a pikantnosť garam masaly.
Ak si to chcete skúsiť, budete potrebovať:
- 3-4 paštrnáky
- červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- liter zeleninového vývaru
- 1 lyžička garam masala
- 1 lyžička chilli
- citrónová kôra
- citrónová šťava
- múka
- soľ
- čierne korenie
- lyžica masla
- repkový olej
V hrnci rozpustíme maslo a pridáme trochu repkového oleja. Prisypeme nadrobno nakrájanú cibuľu a rozdrvené strúčiky cesnaku a chvíľu smažíme. Pridáme na menšie kúsky nakrájaný paštrnák a pomaly smažíme asi 5 minút, resp. dokiaľ paštrnák nezmäkne.
Keď je paštrnák dosť mäkký, pridáme garam masalu a mleté chilli a smažíme spolu asi pol minúty.
Prihodíme lyžicu múky, ešte trochu chvíľku smažíme a nakoniec to celé zalejeme zeleninovým vývarom. Prilejeme ešte šťavu z jedného citróna a pomaly varíme asi 20 minút.
Zopár kúskov paštrnáku vyberieme a odložíme nabok. Zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom na jemný krém. Pridáme odložené kúsky, osolíme, okoreníme - polievka je hotová. Podávame horúcu, ozdobenú tenkými pásikmi citrónovej kôry.
Dobrú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára