Vďaka už včera hotovej polievke, ktorá zostala aj k dnešnému obedu, som dnes mala viac času na pripravenie druhého chodu. Na jeho prípravu budete potrebovať trochu viac miesta na sporáku, pretože sa k nemu podávajú dve prílohy. Pri pečení zajačích stehienok s cesnakom sa v kuchyni rozhostila príjemná vôňa a chutili naozaj výborne. K dnešnému receptu budete potrebovať:
- králičie resp. zajačie stehienka
- listový špenát
- cibuľa
- cesnak
- hovädzí bujón
- maslo
- hladká múka
- slanina
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Zajačie stehienka odblaníme a opláchneme v studenej vode.
Medzitým rozohrejeme rúru na 200°C, stehná so zmesou vysypeme na plech, podlejeme vývarom (ja som použila na jeho prípravu hovädzí bujón) a pečieme asi hodinu.
V inom hrnci speníme na olivovom oleji nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nasekaný špenát a dusíme, kým špenát nezmäkne. Potom ho podľa chuti osolíme a okoreníme.
Z masla a múky si pripravíme zápražku, do ktorej po upečení stehienok zlejeme výpek, ktorý nám zostal na plechu. Takto pripravenú omáčku dosolíme podľa potreby a môžeme podávať so zemiakovou kašou.
Dobrú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára