nedeľa, novembra 15, 2009

Králik so špenátom


Vďaka už včera hotovej polievke, ktorá zostala aj k dnešnému obedu, som dnes mala viac času na pripravenie druhého chodu. Na jeho prípravu budete potrebovať trochu viac miesta na sporáku, pretože sa k nemu podávajú dve prílohy. Pri pečení zajačích stehienok s cesnakom sa v kuchyni rozhostila príjemná vôňa a chutili naozaj výborne. K dnešnému receptu budete potrebovať:

  • králičie resp. zajačie stehienka
  • listový špenát
  • cibuľa
  • cesnak
  • hovädzí bujón
  • maslo
  • hladká múka
  • slanina
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Zajačie stehienka odblaníme a opláchneme v studenej vode.



V hrnci s olivovým olejom ich chvílu popražíme s cibuľou a nakrájanou slaninou.



Medzitým rozohrejeme rúru na 200°C, stehná so zmesou vysypeme na plech, podlejeme vývarom (ja som použila na jeho prípravu hovädzí bujón) a pečieme asi hodinu.


V inom hrnci speníme na olivovom oleji nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nasekaný špenát a dusíme, kým špenát nezmäkne. Potom ho podľa chuti osolíme a okoreníme.



Z masla a múky si pripravíme zápražku, do ktorej po upečení stehienok zlejeme výpek, ktorý nám zostal na plechu. Takto pripravenú omáčku dosolíme podľa potreby a môžeme podávať so zemiakovou kašou.



Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy