sobota, novembra 14, 2009

Kuracia polievka s citronóvou šťavou


"Tento víkend je môj" - povedala som manželovi a odstrčila ho od sporáka :-) Cez týždeň varíme alebo si pripravujeme jedlo z takých surovín "čo dom dal", ale dohodli sme sa, že víkend bude iný. Ani my samozrejme často nepohrdneme i klasikou akou je napríklad taká kapustnica, ale prečo neochutnať zase niečo iné? A dnešná jednoduchá i trošku netradičná polievka je toho príkladom. Na jej prípravu budeme potrebovať:

  • kuracie mäso
  • slepačí bujón
  • stopkový zeler
  • mrkva
  • maslo
  • cibuľa
  • citrónová kôra
  • citrónová šťava
  • smotana
  • cestoviny
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


V hrnci speníme hrudku masla, alebo môžete použiť i olivový olej a popražíme na ňom najemno nakrájanú zeleninu i mäso.



Keď mäsko obelie a zelenina pustí šťavu, zalejeme všetko slepačím vývarom (kľudne na jeho prípravu použite bujón).



Potom pridáme citrónovú kôru (chemicky neošetrenú) a šťavu z jedného citróna. Hrniec prikryjeme a polievku varíme asi tak 40 minút. Potom pridáme na malé kúsky nalámané špagety a varíme ešte tak 10 minút, kým nezmäknú.



Napokon pridáme už do hotovej polievky smotanu na varenie, pomaly prehrejeme, dochutíme soľou a korením a môžeme podávať.



Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy