nedeľa, novembra 17, 2013

Batátovo-kokosovo-grapefruitová polievka


Po trošku dlhšej pauze som sa znovu prinútil k vyskúšaniu niečoho nového. Tentokrát som zabŕdol do sveta polievok, kde sa mi podarilo spáchať variáciu našej obľúbenej pomarančovej polievky. Pikantnosť zázvoru nahradila chilli paprička, sladší pomaranč zase horkejší grapefruit, ktorý bol ale zjemnený kokosovým mliekom. Možno sa Vám bude táto kombinácia zdať divoká, no výsledok Vás príjemne prekvapí. Vyskúšajte, neobanujete :-)

Potrebné suroviny:

  • 1 sladký zemiak / batát
  • 2 menšie zemiaky
  • cibuľa
  • kokosové mlieko
  • šťava z 1 grapefruitu (príp. 100% čerstvý nepasterizovaný džús)
  • slepačí bujón
  • chilli
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Cibuľu nakrájame na drobno, na olivovom oleji osmažíme do sklovita. Pridáme na kocky nakrájané a ošúpané zemiaky a batát a smažíme asi 5 minút.


Prilejeme slepačí bujón a privedieme do varu. Pridáme šťavu z červeného grapefruitu a pomaly varíme, dokiaľ batát a zemiaky nezmäknú.


Obsah hrnca rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém.  Pridáme kokosové mlieko, premiešame a necháme krátko prevrieť. Dochutíme soľou, čiernym korením, mletým chilli a môžeme servírovať.


Polievočku si môžete ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou alebo opraženými arašidmi.

Dobrú chuť praje Absik :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy