Gumbo sa v anglicky hovoriacich krajinách vlastne nazýva okra, ktorá je dôležitou súčasťou pokrmu. Tento pokrm je akoby hustá polievka pochádzajúca z Louisiany. Kombinujú sa v nej prísady i kulinárske zvyklosti kultúry africkej, francúzskej, španielskej i nemeckej. Okra po uvarení polievku zahustí, podobne ako u nás krúpy, čiže netreba pridávať žiadnu zápražku.
Ingrediencie:
- lúpané krevety
- ryža (asi 3-4 lyžice)
- okra (asi 125g)
- slanina
- červená paprika
- chilli paprička
- cibuľa
- cesnak
- paradajkový pretlak (2pl)
- sardelová pasta (1pl)
- vínny ocot (1pl)
- zeleninový bujón (8,5 dl)
- muškátový oriešok
- bobkový list
- nové korenie
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Na miernom plameni v panvici krátko orestujte cibuľu, slaninu a prelisovaný cesnak. Následne pridajte pokrájanú papriku a chilli papričku (ak pokrm chcete mať pikantný). Všetko niekoľko minút ešte restujte.
Napokon pridajte vývar, bobkový list, štipku muškátového orieška, rozdrvené nové korenie, ryžu, vinný ocot, korenie, soľ a uveďte do varu. Všetko spolu duste zhruba 20 minút.
Nakoniec pridajte olúpané krevety, na kolieska pokrájanú okru, sardelovú pastu i pretlak a duste ešte približne 15 minút pokiaľ okra nezmäkne. Polievku podľa potreby dochuťte soľou a korením.
Dobrú chuť praje Paloma :-)
1 komentár:
How to play the best online baccarat with friends - Wolverione
However, most baccarat 바카라 사이트 games are developed with real money stakes and หาเงินออนไลน์ can 샌즈카지노 be played without a real money deposit. That's because they offer players a
Zverejnenie komentára