Ak nemáte veľmi radi sladké jedlá tak ako ja, pripravte si slanú obdobu palaciniek a ich náplň môžete obmieňať podľa chuti a nálady. Na počudovanie som sa v dnešnej dobe u niektorých ľudí stretla s prekvapeným výrazom tváre, ak som spomenula palacinky "na slano".
Suroviny na prípravu:
- špaldová múka
- mlieko
- vajíčka
- šampiňóny
- šalotka
- žerucha alebo petržlenová vňať
- tymián
- bazalka
- pochúťková smotana
- kyslá kapusta
Do misy dáme múku, štipku soli a primiešame vajcia. Miešaním prilievame mlieko a nakoniec pridáme i rozpustené maslo. Cesto necháme odpočinúť asi pol hodinu (pomer všetkých surovín by mal byť taký aby cesto nebolo veľmi husté ani veľmi riedke, malo by sa z naberačky na panvicu dobre nalievať).
Keď sa cesto odleží, pridajte do neho posekané bylinky. Na panvici upečte tenké palacinky. Plnku pripravíme tak, že na masle orestujeme na kolieska nakrájanú šalotku, pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, tymián a nasekanú petržlenovú vňať. Napokon pridáme kyslú kapustu a všetko spolu krátko opražíme. Dosolíme podľa chuti. Palacinky plníme touto plnkou.
Kto chce, môže si ešte k palacinkám pridať i kyslú (pochúťkovú) smotanu.
Dobrú chuť praje Paloma :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára