nedeľa, júna 02, 2013

Toskánska paradajková polievka s krevetami


Už to bude niečo vyše 4 rokov, čo som pridal recept na netradičnú pikantnú paradajkovú polievku. Paradajkovú polievku milujem na všetky možné spôsoby a preto, keď som natrafil na recept, ktorý Vám chcem dnes sprostredkovať, som nezaváhal ani chvíľku. Tiež bude trochu pikantná, doplnená vôňou pomaranča a mierne šmrncnutá chuťou mora. Vyskúšajte ju, oplatí sa...

Suroviny na prípravu:

  • 6 mäsitých paradajok
  • 4 chilli papričky
  • suchá ciabatta alebo iné biele pečivo
  • 2 strúčiky cesnaku
  • lúpané krevety
  • 1 bio pomaranč
  • zeleninový bujón
  • vetvička rozmarínu
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej



Najprv si pripravíme krevety: nastrúhame kôru z umytého pomaranča a šťavu vytlačíme. Na troche olivového oleja opražíme krevety z oboch strán. Zalejeme pomarančovou šťavou, pridáme nastrúhanú kôru a nadrobno nasekané lístky rozmarínu. Osolíme, okoreníme a necháme odpočívať.


Paradajky nakrojíme, sparíme v horúcej vode a ošúpeme. Odstránime tuhé časti a nakrájame ich na väčšie kocky. V hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme 2 na plátky nakrájané strúčiky cesnaku a nadrobno nasekané chilli papričky, zbavené kôstok.


Keď cesnak začne rozvoniavať, pridáme nakrájané paradajky. Dochutíme lyžičkou cukru na zvýraznenie paradajkovej chute, zalejeme pol litrom vývaru a necháme pomaly variť asi 10 minút.


Suché biele pečivo v mixéri nahrubo rozsekáme. Pridáme do hrnca a varíme ešte ďalších 10 minút. Nakoniec môžeme prihodiť za hrsť čerstvých lístkov bazalky.


Po dovarení necháme polievku asi hodinu prikrytú odpočívať. Pred podávaním ju môžeme podľa potreby znovu prihriať, dochutiť pár kvapkami olivového oleja a ozdobiť marinovanými pomarančovými krevetami.


Dobrú chuť praje Absik :-)

1 komentár:

Dayana Swastika povedal(a)...

Yummie....
Latest information About Technology and Internet...Krehstorrs

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy