Táto sýta, hustá polievka je vhodnou obmenou "nedeľného" vývaru. Skôr by som ju nazvala "Eintopf". Mäsko po vyvarení pekne pokrájajte a podávajte s polievkou. A verte mi, že na druhý deň chutí ešte lepšie :-)
Ingrediencie:
- teľacie s kosťou
- 1 mrkva
- 1 pór
- 1 väčšia biela repa
- 1 červená cibuľa
- 1/2 šálky sušeného hrachu
- 1/2 šálky pohánkových krúpov
- 4 paradajky
- bazalka
- hovädzí bujón
- soľ
- biele korenie
- 1 šálka cestovín
Vopred namočený hrach dajte do vody a spolu s mäsom i hovädzím bujónom priveďte k varu. Následne stiahnite na slabší plameň a postupne zbavte vyplavenej peny.
K vývaru potom pridajte na drobno pokrájanú červenú cibuľu, na menšie kusy pokrájané paradajky. mrkvu a bielu repu. Vhoďte i pár lístkov čerstvej bazalky. Polievku pomaly varte asi 2 hodiny. Napokon do nej pridajte i pohánku a na kolieska pokrájaný pór. Môžte pridať i čerstvý tymián. Varte ešte asi pol hodinu. Hotovú polievku odstavte zo sporáka, dochuťte soľou i bielym korením, lístky bazalky vyberte von a nechajte ju ešte ďalšie 2 hodiny odpočívať.
Potom ju pomaly znovu priveďte k varu a dosypte do nej primerané množstvo cestovín. Najlepšie vermicelli alebo im podobné rezance a varte ich v polievke kým nezmäknú.
Dobrú chuť praje Paloma :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára