nedeľa, decembra 08, 2013

Enchiladas verdura


Za oknom fúka vietor, na oblohe sa prevaľujú sivo-sivé mračná, na teplomeri jednociferná teplota neveští nič príjemného. Radšej ani nevystrčiť nos z domu. A práve v takýchto chvíľach sa v mysli stále vraciam do teplého a slnečného Karibiku, kde vône a chute jedla ešte umocňujú celkovú atmosféru. A práve takejto dovolenkovej nostalgii je venovaný dnešný recept - Enchiladas verdura.

Ingediencie:

  • listový špenát
  • pór
  • 2 červené cibule
  • 1 mrkva
  • 1 chilli paprička
  • 1 kápia
  • zavárané kukuričky
  • hrsť mrazeného hrášku
  • 3 strúčiky cesnaku
  • strúhaný syr
  • pšeničné tortilly
  • zeleninový bujón
  • paradajkový pretlak
  • mleté chilli
  • soľ
  • cukor
  • čierne korenie
  • olivový olej


Listový špenát umyjeme a ešte mokrý ho vložíme do veľkej panvice alebo woku. Prikryjeme a necháme mierne spariť (nech veľmi nezvädne). Po sparení vyberieme a odložíme nabok.

V panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a krátko na ňom osmažíme nakrájaný pór. Pridáme na tenučké plátky nakrájanú mrkvu, na pásiky nakrájanú kápiu, na kolieska nakrájané kukuričky, rozdrvený cesnak a na drobno nasekanú chilli papričku. Prisypeme hrášok a prikryté pomaly dusíme asi 15 minút. Ak je mrkva stále tvrdá, podlejeme trochou vody a dusíme ešte chvíľu, kým sa voda nezredukuje a mrkva nezmäkne. Osolíme a okoreníme podľa chuti.


Na olivovom oleji speníme na kocky nakrájanú červenú cibuľu. Prilejeme 2 dcl zeleninového vývaru, pridáme zo 2 lyžice paradajkového pretlaku a drvené chilli. Dochutíme lyžičkou cukru a štipkou soli, premiešame a pomaly varíme, dokiaľ sa objem nezredukuje na polovicu a šťava nezhustne.


Tortillové placky naplníme zeleninovou zmesou a špenátovými listami. Placky stočíme do trubičky a poukladáme jednu vedľa druhej do zapekacej misky - spojom smerom dolu. Tortilly prelejeme pripravenou omáčkou a posypeme strúhaným syrom. Vložíme do rozohriatej rúry...


... a keď syr dostane zlatistú farbu, môžeme podávať:


Dobrú chuť praje Absik :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy