Dnešný recept je niečo ako Irish lamb stew, ale na toskánsky spôsob. Namiesto ančovičiek môžete kľudne použiť i sardelovú pastu. Dávajte si však pozor pri solení, lebo ako vieme sardely sú slané dosť a jedlo by sme ľahko mohli pokaziť.
Použité suroviny:
- jahňacie mäso na guláš
- 2 dcl červeného vína
- 3 strúčiky cesnaku
- ančovičky / sardely
- tymián
- štipka cukru
- zeleninový bujón
- petržlenová vňať
- maslo
- olivový olej
- čierne vykôstkované olivy
V panvici rozohrejte maslo a olivový olej a mäso do hneda orestujte. V mažiari si pripravte hladkú pastu z cesnaku, tymiánu a ančovičiek. Pridajte ju k mäsu a ešte chvíľku restujte.
Mäso zalejte červeným vínom a vývarom, vmiešajte cukor a priveďte k varu. Stiahnite plameň a mäso duste pod pokrievkou zhruba 40 minút, kým nie je dostatočne mäkké.
Nakoniec k nemu pridajte i čierne olivy a odokryté mäso dovarte, kým sa šťava trochu neodparí a nezahustí.
Guláš podávajte spolu so zemiakovou kašou a posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť praje Paloma :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára