Včerajšie dovádzanie v kuchyni ma pri pohľade na farbu ingrediencií nútilo neustále myslieť na pesničku od Everly Brothers - Dream. Ja som si však namiesto "dream" veselo pospevovala "green" a celkovo vládla v kuchyni dobrá atmosféra. Pravdepodobne sa to odrazilo i na kvalite jedla, lebo nám tak trochu netradičná špenátovka celkom chutila i keď to bola pre nás nezvyčajne riadne kalorická bomba :-)
Suroviny na prípravu:
- 1/2 kg listového špenátu
- 2 póry
- 2 cibule
- 1 strúčik cesnaku
- zväzok petržlenovej vňate
- 150 g ryže
- 3 dcl hovädzieho vývaru
- 2 dcl smotany na varenie
- pochúťková smotana
- 200 g strúhaného ementálu
- muškátový oriešok
- soľ
- čierne korenie
- maslo
Cibuľu pokrájajte najemno, cesnak prelisujte, pór pokrájajte na kolieska a špenát preberte, dobre umyte a tak isto pokrájajte najemno. Na masle najskôr trochu orestujte cibuľu, cesnak a pór. Pridajte ryžu a nechajte krátko speniť, kým nie je ako sklo.
Napokon pridajte i špenát, zalejte všetko hovädzím vývarom, dochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom. Polievku uveďte do varu a varte ju na miernom plameni zhruba 20 minút.
Na záver pridajte do polievky posekanú petržlenovú vňať, strúhaný syr a smotanu. Polievku prehrejte ale už nevarte. Dochuťte podľa potreby.
Hotovú polievku ihneď podávajte. Najvhodnejšie k nej pasuje čerstvá biela bageta. Do stredu polievky môžte na zjemnenie použiť kyslú pochúťkovú smotanu.
Dobrú chuť praje Paloma :-)
2 komentáre:
No, hodne netradičná :-)
Veru. Som ju objavila v starej kucharke od Reader's Digest :-)
Zverejnenie komentára