Toto rýchle ale napriek tomu veľmi chutné orientálne jedlo má jednoduchú prípravu. Napríklad, keď vás nečakane prekvapí návšteva a chcete ju ponúknuť niečím menej zvyčajným. Nebudeme na to potrebovať ani menej dostupné potraviny. Ak máte problém zohnať jahňacie mäso, môžete ho kľudne nahradiť hovädzím. Pomaranče pasujú k obom druhom mäsa.
Ingrediencie:
- 1/2 kg mletého jahňacieho mäsa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená cibuľa
- 2 pomaranče
- 1 lyžička mletého koriandru
- 1 lyžička rasce
- 2 lyžice sójovej omáčky
- pažítka
- soľ
- čierne korenie
Rozohrejte wok panvicu a na sucho v nej najskôr orestujte mleté mäso, kým nie je hnedé. Pridajte pretlačený cesnak, semienka rasce, koriander, červenú cibuľu a restujte ďalších 5 minút.
Následne pridajte do woku nastrúhanú pomarančovú kôru, sójovú omáčku a šťavu z jedného pomaranča. Prikryte wok pokrievkou a za občasného miešania duste asi 15 minút. Na koniec vhoďte do woku i olúpané mesiačiky druhého pomaranča a zmes prehrejte. Dochuťte soľou a korením a podávajte posypané čerstvou pažítkou.
Ako príloha k tomu vhodne pasuje chapati.
Dobrú chuť praje Paloma :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára