sobota, februára 15, 2014

Orientálne jahňacie s pomarančmi


Toto rýchle ale napriek tomu veľmi chutné orientálne jedlo má jednoduchú prípravu. Napríklad, keď vás nečakane prekvapí návšteva a chcete ju ponúknuť niečím menej zvyčajným. Nebudeme na to potrebovať ani menej dostupné potraviny. Ak máte problém zohnať jahňacie mäso, môžete ho kľudne nahradiť hovädzím. Pomaranče pasujú k obom druhom mäsa.

Ingrediencie:

  • 1/2 kg mletého jahňacieho mäsa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená cibuľa
  • 2 pomaranče
  • 1 lyžička mletého koriandru
  • 1 lyžička rasce
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • pažítka
  • soľ
  • čierne korenie



Rozohrejte wok panvicu a na sucho v nej najskôr orestujte mleté mäso, kým nie je hnedé. Pridajte pretlačený cesnak, semienka rasce, koriander, červenú cibuľu a restujte ďalších 5 minút.


Následne pridajte do woku nastrúhanú pomarančovú kôru, sójovú omáčku a šťavu z jedného pomaranča. Prikryte wok pokrievkou a za občasného miešania duste asi 15 minút. Na koniec vhoďte do woku i olúpané mesiačiky druhého pomaranča a zmes prehrejte. Dochuťte soľou a korením a  podávajte posypané čerstvou pažítkou.


Ako príloha k tomu vhodne pasuje chapati.


Dobrú chuť praje Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy