štvrtok, novembra 22, 2012

Baklažánová krémová polievka


Túto polievku som objavila v knižke, ktorú sme s manželom vyhrali za najlepší recept :-) Veľmi nám chutila a tak mi nedalo nepodeliť sa. Vyskúšajte, možno zachutí aj vám.

Suroviny na prípravu:

  • baklažán
  • kápia
  • jogurt
  • petržlenová vňať
  • cibuľa
  • cesnak
  • mlieko
  • škrobová múčka
  • toastový chlieb
  • maslo
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Baklažán umyjeme, rozpolíme, mriežkovito narežeme a nasolíme. Necháme ho postáť asi pol hodinu, aby pustil šťavu.


Potom ho vysušíme papierovou utierkou, položíme na plech dužinou nadol a zapekáme tiež zhruba pol hodinu. Po upečení baklažán vyberieme z rúry, otočíme ho a necháme vychladnúť.


V hrnci medzitým na masle speníme cibuľu a pretlačený cesnak. Vnútro baklažánu vydlabeme a pridáme do hrnca. Všetko podlejeme zeleninovým vývarom a mliekom. Varíme asi asi 5 minút. Polievku napokon rozmixujeme, dochutíme soľou a podľa potreby zahustíme škrobovou múčkou.


Na panvici dohneda opražíme kolieska cibule a odložíme ich na papierovú utierku. Opečieme i kúsky toastového chleba. Polievku dáme do taniera, do stredu vložíme malé množstvo jogurtu a posypeme čerstvou kápiou, petržlenovou vňaťou i kolieskami cibule.


Dobrú chuť praje Paloma :-)

2 komentáre:

Gabriel Raslik povedal(a)...

Niekedy vyskúšam!

germa povedal(a)...

robím v lete podobnú:)
http://germa-vari.blogspot.sk/2011/08/studena-baklazanova-polievka.html

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy