nedeľa, novembra 11, 2012

Salmon con naranjas


Tento španielsky názov v preklade neznamená nič iné ako losos na pomarančoch. Ako môžete vidieť nižšie, zoznam ingrediencií je dosť krátky a najzaujímavejšou z nich je horká španielska pomarančová marmeláda. Napriek jednoduchosti receptu je výsledok prekvapujúco dobrý. Veď to poznáte - v jednoduchosti je krása.

Použité suroviny:

  • filety z lososa
  • čerstvé krevety
  • pomarančová marmeláda
  • pomarančová šťava
  • soľ
  • olivový olej


V panvici rozohrejeme olivový olej a vložíme doň filety z lososa (kožou nadol). Smažíme, dokiaľ losos nestratí sýtu ružovú farbu. Ak je fileta príliš hrubá, otočíme ju a krátko osmažíme aj z druhej strany.


Prilejeme asi 2 dcl čerstvo vytlačenej pomarančovej šťavy, pridáme 2 lyžice horkej pomarančovej marmelády, pridáme krevety a privedieme do varu. Po chvíli filety vyberieme, odložíme do tepla a šťavu ďalej varíme, pokiaľ sa  nezredukuje na hustú omáčku. Osolíme podľa chuti.


Osmažené filety s krevetami prelejeme pripravenou omáčkou a môžeme podávať.


¡Que aproveche!‎ praje Absik :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy