Tento španielsky názov v preklade neznamená nič iné ako losos na pomarančoch. Ako môžete vidieť nižšie, zoznam ingrediencií je dosť krátky a najzaujímavejšou z nich je horká španielska pomarančová marmeláda. Napriek jednoduchosti receptu je výsledok prekvapujúco dobrý. Veď to poznáte - v jednoduchosti je krása.
Použité suroviny:
- filety z lososa
- čerstvé krevety
- pomarančová marmeláda
- pomarančová šťava
- soľ
- olivový olej
V panvici rozohrejeme olivový olej a vložíme doň filety z lososa (kožou nadol). Smažíme, dokiaľ losos nestratí sýtu ružovú farbu. Ak je fileta príliš hrubá, otočíme ju a krátko osmažíme aj z druhej strany.
Prilejeme asi 2 dcl čerstvo vytlačenej pomarančovej šťavy, pridáme 2 lyžice horkej pomarančovej marmelády, pridáme krevety a privedieme do varu. Po chvíli filety vyberieme, odložíme do tepla a šťavu ďalej varíme, pokiaľ sa nezredukuje na hustú omáčku. Osolíme podľa chuti.
Osmažené filety s krevetami prelejeme pripravenou omáčkou a môžeme podávať.
¡Que aproveche! praje Absik :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára