piatok, januára 18, 2013

Hubovo-zeleninová polievka s brandy


Dnešným receptom bude znovu polievka, obzvláštnená príchuťou brandy, ktoré sa pridá až na záver. Alkohol sa tak nestihne vypariť, preto sa po zjedení šoférovaniu radšej vyhnite :-)

Ingrediencie:

  • mrkva
  • cuketa
  • sušené huby
  • šampiňóny
  • pór
  • cibuľa
  • paprika
  • petržlenová vňať
  • hovädzí bujón
  • soľ
  • čierne korenie
  • brandy
  • olivový olej


Sušené lesné huby vopred namočte do vody asi na pol hodinu. Šampiňóny podľa potreby opláchnite alebo očistite a nakrájajte na pásiky. Mrkvu a pór pokrájajte na kolieska a cuketu, papriku i cibuľu na menšie kocky. Petržlenovú vňať najemno posekajte.


Cibuľu i pór speníme na oleji a neskôr priložíme i huby a opekáme ďalej asi 1 minútu. Vodu z húb si necháme. Do hrnca napokon pridáme  mrkvu, cuketu i papriku. Všetko podlejeme bujónom i vodou z húb, pridáme celé strúčiky cesnaku i petržlenovú vňať, celú chilli papričku a varíme prikryté na miernom ohni do mäkka.


Na záver polievku dochutíme worcesterovou omáčkou, dosolíme a pridáme 0,5 dcl brandy.


Dobrú chuť praje Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy