Dnes som pre vás pripravila nátierku z droždia, ktorá je nielen chutná ale aj zdravá. Jej jedinou nevýhodou je, že ju počas prípravy v kuchyni dosť cítiť. Akonáhle je však hotová, pach droždia je už nebadateľný.
Suroviny:
- čerstvé droždie
- cibuľa
- vajíčka
- mlieko
- strúhanka
- soľ
- čierne korenie
- repkový olej
Na troche oleja najskôr chvíľu restujte pokrájanú cibuľku takmer do hneda. Potom pridajte čerstvé, nalámané droždie. Restujte to všetko ďalej. Droždie sa začne najskôr rozpadávaťť a potom znovu lepiť dohromady. V tomto momente je už dostatočne orestované.
K droždiu ihneď pridajte asi 1dcl mlieka a droždie v ňom dobre rozmiešajte. Mlieko sa prehreje. Následne pridajte asi 3 lyžičky strúhanky a rozmiešajte. V miske rozhabarkujte 2 vajíčka a vlejte ich do zmesi. Všetko spolu miešajte až kým vám nevznikne akoby vláčna praženica. V tomto momente už nátierku odstavte, dosoľte, okoreňte, prípadne pridajte nasekanú petržlenovú vňať.
Nátierku ešte teplú rozotrite na chlieb či bagetu a môžte podávať i s paradajkou.
Dobrú chuť praje Paloma :-)
2 komentáre:
Túto milujem!
aj ja :-)
Zverejnenie komentára