utorok, októbra 16, 2012

Nátierka z droždia


Dnes som pre vás pripravila nátierku z droždia, ktorá je nielen chutná ale aj zdravá. Jej jedinou nevýhodou je, že ju počas prípravy v kuchyni dosť cítiť. Akonáhle je však hotová, pach droždia je už nebadateľný.

Suroviny:

  • čerstvé droždie
  • cibuľa
  • vajíčka
  • mlieko
  • strúhanka
  • soľ
  • čierne korenie
  • repkový olej


Na troche oleja najskôr chvíľu restujte pokrájanú cibuľku takmer do hneda. Potom pridajte čerstvé, nalámané droždie. Restujte to všetko ďalej. Droždie sa začne najskôr rozpadávaťť a potom znovu lepiť dohromady. V tomto momente je už dostatočne orestované.


K droždiu ihneď pridajte asi 1dcl mlieka a droždie v ňom dobre rozmiešajte. Mlieko sa prehreje. Následne pridajte asi 3 lyžičky strúhanky a rozmiešajte. V miske rozhabarkujte 2 vajíčka a vlejte ich do zmesi. Všetko spolu miešajte až kým vám nevznikne akoby vláčna praženica. V tomto momente už nátierku odstavte, dosoľte, okoreňte, prípadne pridajte nasekanú petržlenovú vňať.


Nátierku ešte teplú rozotrite na chlieb či bagetu a môžte podávať i s paradajkou.


Dobrú chuť praje Paloma :-)

2 komentáre:

Gabriel Raslik povedal(a)...

Túto milujem!

Paloma povedal(a)...

aj ja :-)

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy