Aj keď zvyknem mávať vegetariánske dni (a niekedy aj týždne), stále tvrdím, že najlepšia zelenina je dobrý steak. Jednoducho dobrý kus dobrého mäska, pekne opečený z oboch strán, pričom vnútro ostane pekne šťavnaté. A ak je k tomu dobrá výrazná omáčka, lahôdka je na svete... nech sa páči.
Suroviny na prípravu:
- teľacie steaky
- gorgonzola
- pochúťková smotana s bylinkami
- smotana na varenie
- hovädzí bujón
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Z 2 dcl hovädzieho bujónu, 100 g gorgonzoly, 100 g sladkej a 100 g pochúťkovej smotany pripravíme omáčku: jednoducho do horúceho vývaru nadrobíme syr, pridáme obe smotany a pri miernom stupni za občasného miešania pomaly varíme, až sa jednotlivé zložky nespoja a omáčka nezhustne. Osolíme a okoreníme.
Teľacie steaky očistíme od blán, potrieme po oboch stranách olivovým olejom a uložíme na rozohriaty gril, resp. grilovaciu panvicu. Grilujeme z oboch strán 5 minút (well done). Nakoniec osolíme a okoreníme podľa chuti.
Podávame s opekanými zemiakmi a preliate pripravenou gorgonzolovou omáčkou.
Dobrú chuť praje Absik :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára