Budú to už dobré tri týždne, čo sme uverejnili náš posledný ostatný recept. Už nám to trochu aj chýbalo, keďže dva týždne sme sa nechali hýčkať stravou all-inclusive rezortu na Mayskej riviére. Mexická strava nie je zlá, ale tortilly a chilli fazule sa tiež nedajú jesť donekonečna. Dnešný recept preto bude nasmerovaný do európskeho stredomoria - jednoduchý, chutný a voňavý...
Na prípravu som použil:
- morčacie prsia
- strúhanka
- cayenské korenie
- paradajková omáčka s bazalkou
- cesnak
- cibuľa
- maslo
- smotana na šľahanie
- strúhaný parmezán
- muškátový oriešok
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
V panvici roztopíme 1/4 masla. Prilejeme 4 dcl šľahačkovej smotany, premiešame a privedieme do varu. Keď začne smotana bublať, prisypeme asi 100g strúhaného parmezánu a miešame, dokiaľ sa parmezán nerozpustí. Dochutíme soľou, korením a trochou muškátového orieška. Omáčku odložíme nabok a pustíme sa do ďalšej práce.
V miske rozmiešame strúhanku s 1 lyžicou cayenského korenia. Morčacie prsia nakrájame na pásiky, namočíme ich do parmezánovej omáčky a obalíme v strúhankovej zmesi. Obalené pásiky rozložíme na plech, vyložený papierom na pečenie a vložíme do rúry, vyhriatej na 200 °C. Pečieme asi 15 minút, resp. dokiaľ mäsko nezíska peknú zlatú farbu.
Mezitým, čo sa mäsko pečie, osmažíme na troche olivového oleja cibuľu a 2 strúčiky rozdrveného cesnaku. Pridáme paradajkovú omáčku s bazalkou a necháme ju zohriať. Vzniknutú salsu neberieme do misiek a servírujeme s upečenými morčacími pásikmi.
Dobrú chuť praje Absik :-)
4 komentáre:
Tak toto vyzera velmi chutne, skusime tiez ;-)
ehm... asi som slabo citala, ale co s tou syrovou omackou?
V tej syrovej omacke sa namacaju pasiky mäsa a potom obaluju v struhankovej zmesi ;-)
tak ja som to dnes skusil a je to super:) dakujem za recept!
Zverejnenie komentára